Να μην χαθούν οι ρυθμίσεις στις εφορίες ζητάει η Ασημίνα Σκόνδρα

altΠαρέμβαση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, σχετικά με τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία του Κορωνοϊού, στις πληρωμές δόσεων στην εφορία, έκανε η Βουλευτής του Νομού μας, κ. Ασημίνα Σκόνδρα.
Η κ. Σκόνδρα, καταθέτοντας στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων, εκφράζει τον προβληματισμό της για το αδιέξοδο, που αντιμετωπίζουν δεκάδες συμπολίτες μας.

Χαρακτηριστικά τόνισε, ότι: «Η αρρυθμία της λειτουργίας του τραπεζικού κλάδου και του Δημοσίου το περασμένο τρίμηνο, είχε ως αποτέλεσμα αρκετοί οφειλέτες – επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα - να μην καταβάλουν έγκαιρα τις δόσεις, με αποτέλεσμα να απενταχθούν από υφιστάμενες ρυθμίσεις, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου. Αυτό μπορεί να διορθωθεί, ώστε και το κράτος να συνεχίζει κανονικά την είσπραξη οφειλών και οι δικαιούχοι προγενέστερων ρυθμίσεων, να μην χάσουν τον διακανονισμό πού είχαν με τις εφορίες.»
Η ερώτηση της κ. Σκόνδρα έχει ως εξής:
Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: Επανένταξη οφειλετών σε ρυθμίσεις που χαθήκαν κατά την περίοδο της πανδημίας
 
Κύριε Υπουργέ,
Η επέλαση του κορωνοϊού και το lockdown, δημιούργησαν νέες οφειλές προς την εφορία από επιχειρήσεις, επαγγελματίες, εργαζομένους και ιδιοκτήτες ακινήτων. Η έκτακτη ρύθμιση της εφορίας που ανακοινώθηκε επισήμως από τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, προβλέπει την εξόφληση των φορολογικών υποχρεώσεων, που γεννήθηκαν στην εποχή του κορωνοϊού, σε 12 άτοκες ή 24 έντοκες μηνιαίες δόσεις.
Ωστόσο, τους μήνες αυτούς, δημιουργήθηκε πρόβλημα και σε οφειλέτες, οι οποίοι είχαν ήδη ενταχθεί σε προγενέστερη ρύθμιση και λόγω της πανδημίας δεν κατέβαλαν δύο (2) ή και περισσότερες δόσεις. Η καθυστέρηση προέκυψε από την αρρυθμία λειτουργίας του τραπεζικού κλάδου και του Δημοσίου, με αποτέλεσμα οι εν λόγω οφειλέτες, να απενταχθούν από την ρύθμιση, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι, το καθεστώς αναστολής των φορολογικών υποχρεώσεων, για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, λόγω του κορωνοϊού προβλέπει χρονικό περιθώριο έως το φθινόπωρο, ερωτάστε κ. Υπουργέ:
• Προτίθεστε να προχωρήσετε σε νομοθετική πρωτοβουλία, για τους οφειλέτες που βρίσκονταν σε ρύθμιση και έχασαν το δικαίωμα αυτό, ώστε η ρύθμιση να επανέλθει στην αρχική της μορφή και να μπορέσουν να συνεχίσουν την καταβολή των δόσεων τους κανονικά;

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.53
Δύση: 17.29
Σελήνη
10 ημερών
1822
Δύο πολεμικά και δύο πυρπολικά των Ψαρών προσβάλλουν τον τουρκικό στόλο στον λιμένα της Τενέδου.
1826
Μάχη στη Δόβραινα Βοιωτίας και ελληνική νίκη.
1912
Ο Οπλαρχηγός του Μακεδονικού Αγώνος Καπετάν Δούκας, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Στρατό, απελευθερώνει την Ελευθερούπολη.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».