Ασημίνα Σκόνδρα: Αναγκαίο όσο ποτέ για τον Ν. Καρδίτσας το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»

altΤην αναβολή και μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης του προγράμματος  “Εξοικονομώ-Αυτονομώ” για την Κεντρική και Δυτική Θεσσαλία ζητά με αναφορά, που κατέθεσε στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, η Βουλευτής του Νομού μας κ. Ασημίνα Σκόνδρα, από τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Η κ. Σκόνδρα τονίζει, ότι: «Για την ένταξη ενός ακινήτου στο πρόγραμμα “Εξοικονομώ-Αυτονομώ”, απαιτείται η επίσκεψη του μηχανικού στην οικία του πολίτη, προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, που όμως είναι αδύνατες με τηλε-εργασία. Επίσης απαιτείται επίσκεψη τεχνικών και συνεργείων προκειμένου να κάνουν αυτοψία στο ακίνητο, για να εκδώσουν οικονομική προσφορά για το έργο.

Όλες οι παραπάνω ενέργειες, δεν είναι εφικτές την παρούσα περίοδο, αφού έρχονται σε αντίθεση με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, σχετικά με την αναστολή επισκέψεων και συναθροίσεων πολιτών σε ιδιωτικό χώρο. Επίσης, η Θεσσαλία συγκαταλέγεται στις επιδημιολογικά ιδιαίτερα επιβαρυμένες Περιφέρειες της χώρας. Επιπρόσθετα, οι καταστροφές από τον Ιανό έχουν επιφέρει σημαντικά προβλήματα στους πολίτες και τους μηχανικούς των πληγεισών περιοχών του Νομού Καρδίτσας.

Έθεσα λοιπόν υπόψη του αρμόδιου Υπουργού, κ. Χατζηδάκη, τα δεκάδες προβλήματα, που προκύπτουν από την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα που είναι πλέον σε ισχύ, θέση που αποτυπώνεται και σε σχετικό έγγραφο του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Είναι σαφές, ότι απαιτείται η αναβολή έναρξης του προγράμματος για όσο διάστημα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα και η μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης του προγράμματος για τη Θεσσαλία, από τις 9 Δεκεμβρίου 2020 που έχει οριστεί, σε μία όσο δυνατόν πιο απομακρυσμένη χρονικά ημερομηνία, όπως συνέβη αντίστοιχα με την ημερομηνία έναρξης για άλλες περιφέρειες της Ελλάδας.

Μόνο με αυτό τον τρόπο, εξασφαλίζουμε την καλύτερη προετοιμασία όλων, ειδικά στην περιοχή μας, που λόγω και των πρόσφατων καταστροφών, έχει αυξημένη ανάγκη και η συμμετοχή αναμένεται ιδιαίτερα μεγάλη.

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» έχει έντονα αναπτυξιακό χαρακτήρα, με άμεσο όφελος τόσο για τους πολίτες, όσο για την απασχόληση στον Νομό μας, δημιουργώντας άμεσα σημαντικό κύκλο εργασιών σε δεκάδες επιχειρήσεις και ιδίως μικρομεσαίους επαγγελματίες. Ένα πρόγραμμα, στο οποίο κυριολεκτικά όλοι κερδίζουν, και επιτυγχάνονται κατά τον καλύτερο τρόπο οι στόχοι εξοικονόμησης ενέργειας».

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.51
Δύση: 17.26
Σελήνη
6 ημερών
1827
Νίκη των Ελλήνων στο Δίστομο.
1828
Πεθαίνει στην Βιέννη ο Γεν. Αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας Αλέξανδρος Υψηλάντης.
1941
Το υποβρύχιο "Πρωτεύς" βυθίζει στην Αδριατική το ιταλικό οπλιταγωγό "Σαρδηνία".
1943
Το αντιτορπιλικό "Βασίλισσα Όλγα" βυθίζει την ιταλική κορβέτα "Στρόμπολι", ανατολικά των ακτών της Τύνιδος.
1952
Πανσπουδαστικό συλλαλητήριο στην Αθήνα υπέρ της Ένωσης της Κύπρου με την Μητέρα Ελλάδα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει…