Κρατική συνδρομή για τις καθιζήσεις στον Δ. Λίμνης Πλαστήρα ζητάει η Ασ. Σκόνδρα

Μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα,η Βουλευτής του Νομού μας κ. Ασημίνα Σκόνδρα, όπου είχε συνάντηση καιενημέρωσηαπό τον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Νάνο για τα τελευταία φαινόμενα των κατολισθήσεων και των καθιζήσεων σε περιοχές του Δήμου, προχώρησε στην κατάθεση αναφοράς,προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών, κ.κ. Θεοδωρικάκο και Καρμανλή, αντίστοιχα.

Στην Αναφορά της, η κ. Σκόνδρα τονίζει μεταξύ άλλων, τους άμεσους κινδύνους, από τα έντονα κατολισθηστκά φαινόμενα και ζητά την άμεση παρέμβαση του κρατικού μηχανισμού.

Η Βουλευτής δηλώνει:

«Επισκέφθηκα τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα μετά απότις πρόσφατες νεροποντές, και είχα την ευκαιρία μίας ουσιαστικής ενημέρωσης και συνεργασίας με τον Δήμαρχο κ. Νάνο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Ενημερώθηκα για τα φαινόμενα κατολισθήσεων, που εμφανίζονται πλέον σε μεγάλη ακτίνα στη περιοχή του Δήμου, με ορατό τον κίνδυνο για την ασφάλεια οικισμώνκαι των συμπολιτών μου,που ζουν εκεί.

Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται οι φόβοι, ότι η θεομηνία του Ιανού, διατάραξε έντονα το γεωλογικό υπόβαθρο των Αγράφων, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται νέες κατολισθήσεις. Στα προβλήματα της Πεζούλας, ήρθε να προστεθεί τώρα σοβαρή καθίζηση στον οικισμό της Αγίας Μαρίναςστη Καρίτσα (Πλακωτό). Ο Δήμαρχος μάλιστα, έχει ήδη αποστείλει σχετική επιστολή στις αρμόδιες υπηρεσίες, ζητώνταςο οικισμός Αγίας Μαρίναςνα κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Στα πλαίσια αυτά, και λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, κατέθεσα στους Υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών, κ.κ. Θεοδωρικάκο και Καραμάνλήαντίστοιχα, αναφορά, με στόχο να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οικισμών στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα και των συμπολιτών μας, που ζουν σε αυτούς.  

Στην αναφορά μου,επισημαίνω, την ανάγκη να αποσταλεί ειδικό κλιμάκιο από το ΙΓΜΕ, που θα εκτιμήσει την εξέλιξη του φαινομένου και θα υποδείξει τα αναγκαία μέτρα, για την ασφάλεια των κατοίκων. Η κατάσταση,που βιώνουν οι συμπολίτες μας στις περιοχές αυτές,είναι πραγματικά δύσκολη. Για τον λόγο αυτό, παρακάλεσα τους αρμόδιους Υπουργούς, να δώσουν προτεραιότητα στο πρόβλημα αυτό και να παρέμβει ο κρατικός μηχανισμός, το ταχύτερο δυνατόν.

Η περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα, αν και είναι σήμα κατατεθέν για τον Νομό μας, δεν παύει να είναι ένας μικρός ορεινός δήμος, με περιορισμένες δυνατότητες μηχανικού εξοπλισμού,και για αυτό το λόγο, χρίζει άμεσης κεντρικής στήριξης.»

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.55
Δύση: 18.24
Σελήνη
25 ημερών
1822
Δύναμη 300 επαναστατών επιχειρεί να καταλάβει το Οχυρό του Κολινδρού Πιερίας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει…