Παρέμβαση Γ. Κωτσού σε κ. Σκρεκα για αναβάθμιση των δικτύων ΔΕΔΔΗΕ και τα αγροτικά φωτοβολταϊκά!

Αναφορά στη Βουλή προς το νέο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός, σε συνέχεια προηγούμενων παρεμβάσεων που έκανε μετά από επαφές που είχε με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αγροτικών Φωτοβολταϊκών.

Συγκεκριμένα, ο Καρδιτσιώτης πολιτικός, αφού συνεχάρη τον Τρικαλινό κ. Σκρέκα για την ανάληψη των νέων Υπουργικών καθηκόντων του, ζήτησε να παρέμβει για την αναβάθμιση και επέκταση των δικτύων ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να συνδεθούν πολλοί κατά κύριο επάγγελμα αγρότες του Νομού μας και της Θεσσαλίας που ενδιαφέρονται για εμπορική εκμετάλλευση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Α.Π.Ε..
Ειδικότερα, στην Αναφορά του ο κ. Κωτσός επισημαίνει:   
«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Ένας από τους βασικούς στόχους του πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας ως κυβέρνηση, ήταν η Ελλάδα να γίνει ενεργειακός κόμβος της Ευρώπης με παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Η απολιγνιτοποίησησε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή μας ωθούν όλο και περισσότερο στο δρόμο των ΑΠΕ.
Σε αυτή την προσπάθεια, πρωταγωνιστικό ρόλο μπορούν να παίξουν τόσο ο Νομός Καρδίτσας, όσο βέβαια και ολόκληρη η Θεσσαλική περιφέρεια όπου υπάρχει εκτεταμένη δραστηριότητα στον συγκεκριμένο τομέα. Υπάρχει όμως, ανασταλτικός παράγοντας που εμποδίζει τη δημιουργία όλων αυτών των εγκαταστάσεων, αυτός της αδυναμίας πρόσβασης στο ηλεκτρικό δίκτυο.
Πεποίθηση μου είναι πως θα έπρεπε να γίνει επέκταση του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ,καθώς όσον αφορά το κόστος αναβάθμισης θα αποσβεστεί από την καταβολή των «όρων σύνδεσης» των απορριφθέντων αιτούντων που διατηρούν το αίτημά τους σε ισχύ. Επιπλέον,θεωρώ πως θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα με βάση την εντοπιότητα, έτσι ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του κάθε νομού από ενδιαφερόμενους του εκάστοτε Νομού,αλλά και να δοθεί προτεραιότηταστους κατ’ επάγγελμα αγρότες,οι οποίοιόσον αφορά την αγροτική εγκατάσταση φωτοβολταϊκώνσυστημάτων για εμπορική εκμετάλλευση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, έχουν παραγκωνιστείκαθώς βρισκόντουσαν στην τελευταία κατηγορίαπροτεραιότητας για εξέταση των αιτήσεων χορήγησης οριστικής προσφοράς σύνδεσης από το ΔΕΔΔΗΕ.
Σας ενημερώνω ότι το σχετικό αίτημα έχει ήδη εκφραστεί από τον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ.
Απευθύνω έκκληση κ. Υπουργέ να εξετάσετε, διεξοδικά,το εν λόγω σημαντικό ζήτημα και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να βρεθεί ο καλύτερος δυνατός τρόπος αντιμετώπισής του».

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.55
Δύση: 18.24
Σελήνη
25 ημερών
1822
Δύναμη 300 επαναστατών επιχειρεί να καταλάβει το Οχυρό του Κολινδρού Πιερίας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει…