Αποζημίωση αποθηκευμένων επιχειρηματικών παγίων-ενεργού εξοπλισμού που καταστράφηκαν απο τον Ιανό

Παρέμβαση του Βουλευτή Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή

Σε μια ουσιαστική παρέμβαση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή προχώρησε ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός, προκειμένου να αποζημιωθούν επιχειρηματικά πάγια, (χρήσιμα έγγραφα, τιμολόγια, ενεργός εξοπλισμός κ.ά) που φυλάσσονταν σε πρώην επαγγελματικούς η εμπορικούς χώρους, (κυρίως παλιά καταστήματα), οι οποίοι καταστράφηκαν μαζί με το αποθηκευμένο σε αυτούς υλικό στην Καρδίτσα, το βράδυ της 18ης-19ης Σεπτεμβρίου 2020, κατά την πλημμύρα του μεσογειακού κυκλώνα «ΙΑΝΟΥ».

Ειδικότερα, ο κ. Κωτσός στην σχετική Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή επισημαίνει μεταξύ άλλων τα παρακάτω!
«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Στο Νομό Καρδίτσας το μήνα Σεπτέμβριο του 2020 και συγκεκριμένα το βράδυ της 18ης-19ης, ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα φυσικό φαινόμενο που όμοιο του δεν είχαμε ξαναδεί στον τόπο.
Ο καταστροφικός κυκλώνας «ΙΑΝΟΣ» στο πέρασμα του προκάλεσε ποικίλες καταστροφές οδηγώντας την οικονομική δραστηριότητα του Νομού μας στο ναδίρ.
Οι ζημίες οι οποίες δεχτήκαμε ήταν ανυπολόγιστες. Η κυβέρνηση σε αυτές τις δύσκολες ώρες αντέδρασε άμεσα και με γρήγορες διαδικασίες έδωσε την δυνατότητα για ανακούφιση των πληγέντων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας gov.gr.
Σε αυτό το σημείο ωστόσο θα ήθελα να σταθώ στις αποζημιώσεις πουθα πρέπει κατά την άποψή μου να χορηγηθούν για την καταστροφή επιχειρηματικών παγίων (χρήσιμων εγγράφων, τιμολογίων, ενεργού εξοπλισμού κ.α.) που φυλάσσονταν σε πρώην επαγγελματικούς η εμπορικούς χώρους (κυρίως παλιά καταστήματα), οι οποίοι πλημμύρισαν και υπέστησαν σοβαρές ζημιές.
Να σημειωθεί ότι πολλοί από αυτούς τους χώρους αφορούσαν σε επιχειρήσεις οι οποίες εξαιτίας της επέλασης της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19), προέβησαν σε αναστολή της λειτουργίας τους!
Απευθύνω έκκληση κ. Υπουργέ να ενσκήψετε άμεσα στο αναδυθέν ζήτημα και να εξετάσετε θετικά τη δυνατότητα χορήγησης αποζημίωσης στους επιχειρηματίες δικαιούχους που ανήκουν στην ως άνω αναφερόμενη κατηγορία πληγέντων από τον «ΙΑΝΟ».

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.55
Δύση: 18.24
Σελήνη
25 ημερών
1822
Δύναμη 300 επαναστατών επιχειρεί να καταλάβει το Οχυρό του Κολινδρού Πιερίας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει…