Συνάντηση Γ. Κωτσού με Κ. Σκρέκα

«Η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Μεσοχώρα δηλώνει την πρόθεση της Κυβέρνησης να ολοκληρωθεί το έργο!

«Η ολοκλήρωση και λειτουργία του Υδροηλεκτρικού Εργοστασίου της Μεσοχώρας είναι μέσα στις προτεραιότητες της Κυβέρνησής μας και αυτό σηματοδοτεί η επιτόπια επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το Σάββατο 30/1/2021»!

Τα παραπάνω προέκυψαν από τη συνάντηση που είχε ο Βουλευτής Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός με τον αρμόδιο για το έργο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.  Κώστα Σκρέκα, κατά την οποία ο Καρδιτσιώτης πολιτικός τον συνεχάρη για την ανάληψη των υψηλών καθηκόντων του Υπουργού σε ένα πολύ σημαντικό χαρτοφυλάκιο για την ανάπτυξη της χώρας.
Σημειώνεται ότι οι δύο Δυτικοθεσσαλοί πολιτικοί είναι από τους υποστηρικτές αυτού του τόσο σημαντικού έργου που δυστυχώς παραμένει ανενεργό τα τελευταία 20 χρόνια παρά το γεγονός ότι και το φράγμα είναι κατασκευασμένο, αλλά και το Υδροηλεκτρικό εργοστάσιο εγκατεστημένο, έχοντας στοιχίσει στην Εθνική οικονομία περίπου 450 εκατομμύρια €.
Πρέπει να υπογραμμίσουμε δε, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος Πρωθυπουργός που επισκέπτεται το έργο και προφανώς με την κίνηση αυτή υποδηλώνει την αποφασιστικότητα της σημερινής Κυβέρνησης να προχωρήσει και να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα έχουν προκύψει από την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ.
Αν το εργοστάσιο λειτουργούσε αυτά τα 20 χρόνια παράγοντας 165 MW καθαρής ενέργειας, θα απέδιδε 30 εκατομμύρια € ετησίως στη ΔΕΗ και επί της ουσίας θα είχε αποσβέσει το κόστος του και θα απέδιδε κέρδη στην επιχείρηση.
Ο κ. Κωτσός έθεσε στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας το ζήτημα που έχει προκύψει με το πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ». Ο κ. Κωτσός επισήμανε στο νέο Υπουργό πως το ισχύον σύστημα αξιολόγησης των προτάσεων που κατατίθενται, το οποίο βασίζεται στο χρόνο και μόνο υποβολής της πρότασης είναι άδικο.
Ο κ. Σκρέκας τόνισε πως στο επόμενο «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ» θα αλλάξει ο τρόπος αξιολόγησης των προτάσεων και θα υπάρχει μοριοδότηση αυτών, ανάλογα με το εισόδημα, την ενεργειακή αναβάθμιση, την οικογενειακή κατάσταση κλπ.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.09
Δύση: 18.13
Σελήνη
16 ημερών
1913
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Πρεμετή.
1943
Εκπνέει ο ποιητής Κωστής Παλαμάς.
Ένοπλο ανταρτικό τμήμα εξουδετερώνει την γερμανική φρουρά των μεταλλείων Τσαγκλί Φαρσάλων.
1959
Οι Άγγλοι διατάσσουν τον εκτοπισμό του Συνταγματάρχη Γ. Γρίβα (Διγενή) από την Κύπρο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει…