Ασ. Σκόνδρα: Μέσα στον Μάρτιο η καταβολή ενισχύσεων στα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ

Η έκτακτη επιδότηση – αποζημίωση, στα αστικά και υπεραστικά λεωφορεία (ΚΤΕΛ), για την απώλεια εσόδων, που υπέστησαν εξαιτίας των μέτρων περιορισμού της πληρότητάς των επιβατών, στο έργο των δημοσίων μεταφορών λόγω Covid-19, θα καταβληθεί εντός του Μαρτίου.

Έτσι ενημέρωσε την Bουλευτή του Nομού μας, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, ο αρμόδιος Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, στην εκ νέου συνάντηση τους.

Με το συγκεκριμένο ζήτημα, είχε ασχοληθεί κατ’ επανάληψη, όλο το προηγούμενο διάστημα και παρακολουθούσε εντατικά η κ. Σκόνδρα, σε επαφές που είχε με τα δύο συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών.  

Σε δήλωση της, η κ. Σκόνδρα τόνισε:

«Η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να καταβάλει έκτακτη επιδότηση, ύψους περίπου 20 εκατ. ευρώ, στα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ της χώρας. Είχε προβλεφθεί σε ΚΥΑ του περασμένου Νοέμβριου, που υπέγραψαν οι Υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης και ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Είναι μία δίκαια απόφαση, την οποία είχα υποστηρίξει εξ’ αρχής. Παρακολουθούσα στενά την πορεία της και μετά την υπογραφή της ΚΥΑ,  διότι για να καταβληθεί στους δικαιούχους η εν λόγω οικονομική αποζημίωση, έπρεπε να πάρει σχετική εγκριτική απόφαση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που συνεπάγεται μία σύνθετη γραφειοκρατική διαδικασία.

Πρόκειται για αποζημίωση – ενίσχυση, λόγω των μέτρων COVID-19, που επέβαλε η Κυβέρνηση στα λεωφορεία, δηλαδή την απαγόρευση πλήρωσης του συνόλου των διαθέσιμων θέσεων των επιβατών.

Η αποζημίωση ανά λεωφορείο υπολογίστηκε, βάσει της δυναμικότητας των θέσεων και ανέρχεται, στα 3.800€ για τα αστικά λεωφορεία και στα 3.600€ για τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

Συγκεκριμένα, το ύψος της αποζημίωσης ανέρχεται σε 19,8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 4 εκατ. ευρώ προορίζονται για τα αστικά ΚΤΕΛ και 15,8 εκατ. ευρώ για τα υπεραστικά ΚΤΕΛ.

Στη συνάντηση μας σήμερα, ο κ. Κεφαλογιάννης με ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την σχετική δαπάνη και με διαβεβαίωσε, ότι τα συναρμόδια Υπουργεία θα προχωρήσουν άμεσα, τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε οι αποζημιώσεις να καταβληθούν στους δικαιούχους εντός του Μαρτίου.

Θεωρώ ότι αυτή η οικονομική ενίσχυση, είναι σημαντική για τον Νομό μας, αφού συμπολίτες μας επαγγελματίες, των αστικών και υπεραστικών λεωφορείων, θα ενισχυθούν οικονομικά, μετριάζοντας την απώλεια εσόδων τους αλλά και τονώνοντας την τοπική μας οικονομία.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρά τα πολλαπλά προβλήματα που ταυτόχρονα καλείται να αντιμετωπίσει, είναι αποφασισμένη και το δείχνει με κάθε της απόφαση, να στηρίξει όλους τους συμπολίτες μας, που πλήττονται, είτε από την πανδημία, είτε από φυσικές καταστροφές, διότι η επόμενη ημέρα πρέπει να μας βρει όλους όρθιους και όλοι μαζί, να ανατάξουμε τη χώρα μας και τις ζωές μας.»

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.01
Δύση: 18.59
Σελήνη
28 ημερών
1195
Ο Ισαάκιος Β΄ Άγγελος εκθρονίζεται από τον αδελφό του Αλέξιο Γ΄.
1444
Οι Τούρκοι, υπό τον Μουράτ Β΄, νικούν στην Βάρνα τους Σταυροφόρους από την Ουγγαρία, Πολωνία και Ρουμανία.
1821
Σύλληψη, διαπόμπευση και απαγχονισμός του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄.
Το κάστρο των Σαλώνων (Άμφισσας) παραδίδεται στους επαναστατημένους Έλληνες.
1826
Οι ηρωικοί υπερασπιστές του Μεσολογγίου επιχειρούν έξοδο.
1941
Μετά την συνθηκολόγηση με την Γερμανία παραδίδονται τα οχυρά Παλιουριώνες και Ρούπελ.
1943
Οι Ιταλοί πυρπολούν τα χωριά Αγία Ευθυμία και Βουνιχώρα Παρνασσίδος.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.