Άμεση ανάγκη εφαρμογής σχεδίου αρωγής και τοπικός ανάπτυξης για το νόμο Καρδίτσας

Συνάντηση Γ. Κωτσού με Α. Γεωργιάδη:

Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός.
Ο Καρδιτσιώτης πολιτικός έθεσε στον Υπουργό ζητήματα του Νομού Καρδίτσας που προέκυψαν όχι μόνο από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού(COVID-19), αλλά και από τον καταστροφικό κυκλώνα «ΙΑΝΟ».

Επιπλέον, συζητήθηκε η αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων προκειμένου να πυροδοτηθεί η αναπτυξιακή διαδικασία στο Νομό μας, όπως επίσης η σωστή και έγκαιρη αξιοποίηση των κεφαλαίων που διασφαλίζονται από το Ταμείο Ανάκαμψης.  
Ο Βουλευτής δεν παρέλειψε να τονίσει την άμεση αντίδραση της Κυβέρνησης, τόσο στις αποζημιώσεις ιδιωτών, επιχειρηματιών και αγροτών, όσο και στη γρήγορη χρηματοδότηση των Δήμων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας προκειμένου να επουλωθούν το συντομότερο δυνατό οι «πληγές» στις υποδομές, στις περιουσίες, στις επιχειρήσεις και στις καλλιέργειες.
Ο κ. Κωτσός επανέλαβε την άμεση ανάγκη υλοποίησης ενός ειδικού προγράμματος αρωγής και ανάπτυξης του Ν. Καρδίτσας ο οποίος μετά την καταστροφή του «Ιανού» έχει απόλυτη ανάγκη την κρατική μέριμνα για να ξεφύγει από το τέλμα.
Ως άξονες αυτού του προγράμματος ο Βουλευτής πρότεινε:
1ον) Βελτίωση των υποδομών και ειδικότερα των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών, ιδιαίτερα αυτών της διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού. Το φράγμα Μουζακίου εάν είχε κατασκευαστεί σήμερα δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα στο Δήμο Μουζακίου. Η ολοκλήρωση των έργων του Αχελώου επιλύει σοβαρά προβλήματα και συμβάλλει στην διατήρηση του στρατηγικού πλεονεκτήματος της Θεσσαλίας και της χώρας μας στον γεωργικό τομέα. Είναι επίσης σημαντικό να τονίσουμε ότι συμβάλλει αποφασιστικά στον τομέα της παραγωγής ενέργειας αιχμής & ενισχύει την αντιπλημμυρική θωράκιση της θεσσαλικής πεδιάδας.
2ον) Υλοποίηση δράσεων στήριξης της επιχειρηματικότητας, με έμφαση στις αστικές περιοχές όπως η πόλη της Καρδίτσας.
3ον) Λήψη μέτρων ανάπτυξης του αγροκτηνοτροφικού τομέα, με θέσπιση κινήτρων και γενναίες χρηματοδοτήσεις για μείωση του κόστους παραγωγής και βελτίωσης των παραγόμενων προϊόντων.
4ον) Υλοποίηση δράσεων πλήρους αξιοποίησης του τουριστικού και πολιτισμικού δυναμικού του Νομού.
Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης τόνισε τη μεγάλη ευκαιρία που έχει τόσο η χώρα μας όσο και ο Νομός Καρδίτσας ειδικότερα, από τους πόρους που υπάρχουν διαθέσιμοι για τη στήριξη όλων των παραπάνω από το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ.
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Γ. ΚΩΤΣΟΥ
Σε δήλωση για τη συνάντησή του με τον Υπουργό Ανάπτυξης, ο κ. Κωτσός επισήμανε:  
«Η κρίση που προκαλείται από την πανδημία του νέουκορωνοϊού(COVID-19), έφερε την οικονομία της χώρας μας στα όρια της καθώς για να προστατεύσουμε το πρωταρχικό αγαθό της υγείας πάρθηκαν πολύ σκληρά, υφεσιακά, αλλά επιβεβλημένα μέτρα. Ο Ν.Καρδίτσας όμως, εκτός από την κρίση της πανδημίας αντιμετώπισε και μία θεομηνία όπου όμοια της δεν είχαμε ζήσει ποτέ. Ο μεσογειακός κυκλώνας «ΙΑΝΟΣ» άφησε στο πέρασμα του τεράστιες καταστροφές. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πάρα τις αντίξοες συνθήκες λόγω πανδημίας και μεγέθους των καταστροφών, κατάφερε να φέρει εις πέρας όλες τις υποχρεώσεις που δημιουργήθηκαν, να στηρίξει τις πληττόμενες επιχειρήσεις, τους αγρότες αλλά και τους πολίτες που οι περιουσίες τους υπέστησαν ζημιές. Όμως, το επόμενο διάστημα, καθοριστικής σημασίας για την πορεία του Νομού μας αποτελεί η μέγιστη αξιοποίηση των επενδυτικών προγραμμάτων και κυρίως του Αναπτυξιακού Νόμου προκειμένου να στηριχθεί η ατμομηχανή της τοπικής ανάπτυξης που είναι ο πρωτογενής τομέας, αλλά και η επιχειρηματικότητα. Στην πολύ δύσκολη περίοδο που διανύουμε είμαστε όλοι μας υποχρεωμένοι κατ’ αρχάς να προστατεύσουμε το υπέρτατο αγαθό της ζωής από την πανδημία της νόσου του κορονοϊού (COVID-19). Επιβάλλεται ωστόσο παράλληλα να έχουμε τη μέγιστη ετοιμότητα, μα και το κατάλληλο σχέδιο προκειμένου να περάσουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε στημετακορωνοιού εποχή επανακινώντας την οικονομία, στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα και την εργασία. Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι στο τιμόνι της χώρας μας βρίσκεται σήμερα ένας Πρωθυπουργός με μία κυβέρνηση πουδίνουν άμεσα λύσεις στα μεγάλα η μικρά προβλήματα του τόπου, αφουγκράζονται τις ανάγκες της κοινωνίας μας και βαδίζουν με σιγουριά προς το μέλλον βασιζόμενοι σε συγκεκριμένο σχέδιο διακυβέρνησης και όραμα την ανάπτυξη της Πατρίδας και την ευημερία του λαού μας». 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.01
Δύση: 18.59
Σελήνη
28 ημερών
1195
Ο Ισαάκιος Β΄ Άγγελος εκθρονίζεται από τον αδελφό του Αλέξιο Γ΄.
1444
Οι Τούρκοι, υπό τον Μουράτ Β΄, νικούν στην Βάρνα τους Σταυροφόρους από την Ουγγαρία, Πολωνία και Ρουμανία.
1821
Σύλληψη, διαπόμπευση και απαγχονισμός του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄.
Το κάστρο των Σαλώνων (Άμφισσας) παραδίδεται στους επαναστατημένους Έλληνες.
1826
Οι ηρωικοί υπερασπιστές του Μεσολογγίου επιχειρούν έξοδο.
1941
Μετά την συνθηκολόγηση με την Γερμανία παραδίδονται τα οχυρά Παλιουριώνες και Ρούπελ.
1943
Οι Ιταλοί πυρπολούν τα χωριά Αγία Ευθυμία και Βουνιχώρα Παρνασσίδος.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.