Γ. Κωτσός: Υπογραφή από Θ. Σκυλακάκη απόφασης στήριξης των λεωφορειούχων του ΚΤΕΛ

Συνεχείς είναι οι παρεμβάσεις του Βουλευτή Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γ. Κωτσού στα Υπουργεία για τη διευθέτηση κοινωνικών ζητημάτων που προκύπτουν από τα μέτρα ανάσχεσης της μένουσας πανδημίας του νέου κορωνοϊού (COVID-19), με επίκεντρο το Νομό Καρδίτσας.

Έτσι, σε επικοινωνία που είχε ο Καρδιτσιώτης πολιτικός με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη, ενημερώθηκε ότι υπογράφεται άμεσα απόφαση χορήγησης ενίσχυσης ύψους 3.600 Ευρώ των λεωφορειούχων των ΚΤΕΛ λόγω COVID-19.
Στόχος είναι τα χρήματα να εκταμιευτούν προς όλους τους δικαιούχους μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα.
Σημειώνεται ότι ο κ. Κωτσός είχε καταθέσει σχετική Αναφορά στη Βουλή προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή, ο οποίος είχε επιληφθεί του θέματος και βρίσκονταν σε συνεννόηση με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ΥΠ.ΟΙΚ..
Η έγκριση της οικονομικής ενίσχυσης δόθηκε τελικά τις προηγούμενες ημέρες από την Ε.Ε. και ο κ. Σκυλακάκης προχώρησε άμεσα στην υπογραφή της απόφασης καταβολής της στους λεωφορειούχους πληγέντες των μέτρων κατά της πανδημίας.

ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΚΩΤΣΟΥ
Σε σχετική δήλωσή του ο Βουλευτής επισημαίνει τα παρακάτω:
«Η κυβέρνησή μας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάσχεση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και είναι κοινώς αποδεκτό, εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι μέχρι σήμερα τα έχει καταφέρει περίφημα. Προέχει η προστασία της δημόσιας υγείας αυτή την πολύ δύσκολη και επικίνδυνη περίοδο που διανύουμε. Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει σαφείς εντολές ανεξαρτήτως κόστους, για λήψη και άμεση υλοποίηση όλων των απαραίτητων αποφάσεων που θα κρατήσουν την κοινωνία, τις πληττόμενες επαγγελματικές ομάδες όρθιες απέναντι στις συνεχείς επιθέσεις τουφονικού ιού. Μια από αυτές είναι και η παραπάνω απόφαση οικονομικής στήριξης των λεωφορειούχων του ΚΤΕΛ. Είμαι πεπεισμένος ότι με υπομονή και επιμονή στη σωστή εφαρμογή όλων των προληπτικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του COVID-19, μαζική συμμετοχή στην εμβολιαστική διαδικασία, πίστη στον ολοκληρωμένο κυβερνητικό σχεδιασμό για την πορεία της χώρας μας στο παρόν και στο μέλλον, σύντομα θα βγούμε όλοι μαζί νικητές από την ύφεση της πανδημίας».

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.01
Δύση: 18.59
Σελήνη
28 ημερών
1195
Ο Ισαάκιος Β΄ Άγγελος εκθρονίζεται από τον αδελφό του Αλέξιο Γ΄.
1444
Οι Τούρκοι, υπό τον Μουράτ Β΄, νικούν στην Βάρνα τους Σταυροφόρους από την Ουγγαρία, Πολωνία και Ρουμανία.
1821
Σύλληψη, διαπόμπευση και απαγχονισμός του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄.
Το κάστρο των Σαλώνων (Άμφισσας) παραδίδεται στους επαναστατημένους Έλληνες.
1826
Οι ηρωικοί υπερασπιστές του Μεσολογγίου επιχειρούν έξοδο.
1941
Μετά την συνθηκολόγηση με την Γερμανία παραδίδονται τα οχυρά Παλιουριώνες και Ρούπελ.
1943
Οι Ιταλοί πυρπολούν τα χωριά Αγία Ευθυμία και Βουνιχώρα Παρνασσίδος.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.