Στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη ο Βουλευτής Γιώργος Κωτσός

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τη ραγδαία αύξηση των πολιτών που νοσούν από κορωνοϊόCOVID-19και τους περιορισμούς που έθεσε η κυβέρνηση της χώρας για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας, ο κ. Κωτσός επισκέφθηκε τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη στο Υπουργείο Υγείας.

Ο κύριος σκοπός της παραπάνω συνάντησης ήταν να μεταφέρει ο κ Κωτσός τα ζητήματα που απασχολούν τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας κατά την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας θα έχει όλα τα απαραίτητα μέσα για να αντιμετωπίσει τη νέα ασφυκτική πίεση που ασκείται στο εθνικό σύστημα υγείας.
Κατ’ αρχήν ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής επισήμανε στον Αναπληρωτή Υπουργό την αναγκαιότητα της επιπλέον στελέχωσης της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του  Νοσοκομείου Καρδίτσας καθώς υπάρχει  έλλειψη ιατρικού προσωπικού. Ο κ. Κωτσός μετέφερε στον κ. Κοντοζαμάνη το αίτημα του Συλλόγου Πασχόντων Θαλασσαιμίας Καρδίτσας που στην πρόσφατη συνάντησή τους τόνισαν την υποστελέχωση της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του Ν.Κ.
Ένα από τα θέματα που έθεσε στον κ. Κοντοζαμάνη ο κ. Κωτσός είναι η έλλειψη εξοπλισμού και προσωπικού από το Ξενώνα Ζέφυρο του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας. Ο ΞενώναςΖέφυρος χρησιμοποιεί μέχρι σήμερα λέβητα πετρελαίου για την θέρμανσή του. Δεδομένου ότι στονδρόμο που εδρεύει ο Ξενώνας περνάει το φυσικό αέριο, και επειδή η τιμή του φυσικού αερίου σεσχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης είναι σημαντικά μικρότερη, θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν η αλλαγή του λέβηταπετρελαίου με λέβητα φυσικού αερίου.Όσον αφορά τον εξοπλισμό του Ξενώνα είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθεί λόγο παλαιότητας  αντικατάσταση των 2 κλιματιστικών της κουζίνας αλλά και ορισμένων επίπλων κυρίως κρεβατιών.
Το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας παρουσιάζει ελλείψεις όσον αφορά τον αναγκαίο για την καθημερινή εξυπηρέτηση των ασθενών εξοπλισμό. Ο κ. Κωτσός μετέφερε στον υπουργό το αίτημα επιχορήγησης του τμήματος Αποστείρωσης του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας με ένα πλυντήριο χειρουργικών εργαλείων καθώς το υπάρχον δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του Νοσοκομείου.
Ο κ. Κοντοζαμάνηςαφού αναγνώρισε τη σπουδαιότητα των προβλημάτων, δεσμεύτηκε στο Βουλευτή πως θα πράξει ότι περνάει από το χέρι του έτσι ώστε να ικανοποιήσει τα αιτήματα που συζητήθηκαν.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κωτσός δήλωσε:
«Η κατάσταση η οποία διανύουμε είναι αρκετά δύσκολη, καθώς οφείλουμε όλοι μας να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της νέας πραγματικότητας. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη παρά τις αντίξοες συνθήκες τις οποίες αντιμετωπίζουμε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την διακυβέρνηση αυτής της χώρας, φανήκαμε άξιοι των συνθηκών και αντιμετωπίσαμε όλες τις κρίσεις που προέκυψαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η κρίση που προκαλείται από την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοιου ενεργοποίησε όλους τους μηχανισμούς της κυβέρνησης να δράσουν με ταχύτατους ρυθμούς και να αντιμετωπιστούν παθογένειες χρόνων. Ο νομός της Καρδίτσας πέρα από την κρίση του κορονοιου χτυπήθηκε και από τον μεσογειακό κυκλώνα ΙΑΝΟ. Οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι ότι και αν προκύψει και αυτό συζητήσαμε με τον κ. Κοντοζαμάνη, ο οποίος δεσμεύτηκε να εξετάσει και να ικανοποιήσει τα θέματα που συζητήσαμε και αφορούν στην θωράκιση του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας τόσο όσον αφορά υλικοτεχνικό εξοπλισμό όσο και ιατρικό και διοικητικό προσωπικό.»
Στο τέλος ο κ. Κωτσός επισήμανε ότι το προσωπικό και η διοίκηση του Νοσοκομείου Καρδίτσας υπερβάλλουν τους εαυτούς τους ξεπερνώντας τις όποιες αδυναμίες και ελλείψεις, ανταποκρινόμενοι στο μέγιστο βαθμό στις ούτως ή άλλως αυξημένες ανάγκες και απαιτήσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.01
Δύση: 18.59
Σελήνη
28 ημερών
1195
Ο Ισαάκιος Β΄ Άγγελος εκθρονίζεται από τον αδελφό του Αλέξιο Γ΄.
1444
Οι Τούρκοι, υπό τον Μουράτ Β΄, νικούν στην Βάρνα τους Σταυροφόρους από την Ουγγαρία, Πολωνία και Ρουμανία.
1821
Σύλληψη, διαπόμπευση και απαγχονισμός του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄.
Το κάστρο των Σαλώνων (Άμφισσας) παραδίδεται στους επαναστατημένους Έλληνες.
1826
Οι ηρωικοί υπερασπιστές του Μεσολογγίου επιχειρούν έξοδο.
1941
Μετά την συνθηκολόγηση με την Γερμανία παραδίδονται τα οχυρά Παλιουριώνες και Ρούπελ.
1943
Οι Ιταλοί πυρπολούν τα χωριά Αγία Ευθυμία και Βουνιχώρα Παρνασσίδος.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.