«Θα συνεχιστεί ως έχει το δρομολόγιο Αθήνα – Καλαμπάκα»

Δεκτή η Παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού σχετικά με την αναθεώρηση της κατάργησης του δρομολογίου Αθήνα – Καλαμπάκα 
 
Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός είχε αναφέρει την περασμένη εβδομάδα από το βήμα της Βουλής την ανάγκη αναθεώρησης της κατάργησης του δρομολογίου Αθήνα – Καλαμπάκα  και στη συνέχεια κατέθεσε πρόταση με τη μορφή αναφοράς μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου. 
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κωτσός στην πρόταση του ανέφερε: 
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Σας καταθέτω ως Αναφορά, την παρακάτω συνημμένη επιστολή των δύο συλλόγων φίλων σιδηροδρόμου Τρικάλων και Καρδίτσας από όπου ενημερώθηκα σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν τον σιδηρόδρομο της δυτικής Θεσσαλίας. Με την επιστολή αυτή, οι  δύο συλλόγων φίλων σιδηροδρόμου Τρικάλων και Καρδίτσας δύο σύλλογοι φίλων σιδηροδρόμου Τρικάλων και Καρδίτσας, παρουσιάζουν μία πρόταση, η οποία θα μπορούσε να γίνει κοινά αποδεκτή  και να δώσει λύση στο αναφερόμενο πρόβλημα.
Συγκεκριμένα, αναφέρομαι στην κατάργηση του δρομολογίου ΑΘΗΝΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΑΘΗΝΑ 884/885. Το δρομολόγιο 884/885 εξυπηρετούσε καθημερινά δεκάδες πολίτες καθώς ένωνε τη δυτική Θεσσαλία με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. 
Κ. Υπουργέ, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, ώστε το δρομολόγιο ΑΘΗΝΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΑΘΗΝΑ 884/885 να λειτουργήσει ξανά όσον το δυνατόν συντομότερα. Έτσι, θα διευκολύνουμε τις ζωές των επιβατών της Δυτικής Θεσσαλίας οι οποίοι εξυπηρετούνταν μέχρι πρότινος από το συγκεκριμένο δρομολόγιο.» 
Μετά την παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού, ο Υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα μεταφορών, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης εξετάζοντας την πρόταση του Καρδιτσιώτη Βουλευτή, πρότεινε τη συνέχιση του δρομολογίου Αθήνας – Καλαμπάκας ως έχει και όχι στη δρομολόγηση λεωφορείων αντί των τρένων. 
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.10
Δύση: 18.36
Σελήνη
10 ημερών
1462
Ο Γενουάτης Νικόλαος Gattilusi παραδίδει υπό όρους το κάστρο της Μυτιλήνης στον σουλτάνο Μεχμέτ Β΄.
1669
Ο Ενετός Φραγκίσκος Μοροζίνης παραδίδει το Ηράκλειο της Κρήτης στους Τούρκους.
1828
Τουρκική επίθεση κατά των ανδρών των Ε. Μακρυγιάννη και Ι. Φαρμάκη στην θέση Μυρμηγκάρι Ναυπάκτου.
Δύναμη 600 Τούρκων επιτίθεται στα Καστέλλια Φωκίδος εναντίον των Ελλήνων.
1905
Τα ανταρτικά σώματα Μακρή και Βλαχογιάννη συγκρούονται και σχεδόν διαλύουν το κομιτατζήδικο τμήμα του βοεβόδα Ναούμ.
1918
Υπογράφεται στην Θεσσαλονίκη ανακωχή μεταξύ Βουλγαρίας και Συμμάχων.
1922
Ορκίζεται νέα κυβέρνηση, υπό τον Σωτήριο Κροκιδά, ενώ ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος αναγκάζεται να εγκαταλείψει την Ελλάδα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.
Σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά. Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ... Και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:
- Πρόσεχε...ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ! Χρειάζονται κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία... ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν με ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει; ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!  
Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.
- Τι έπαθες άνθρωπε μου; Τι φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;
Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...
- Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω.