Στον Υπ. κ. Σκρέκα η Βουλευτής κ. Σκόνδρα για τις αυξήσεις και την ρήτρα αναπροσαρμογής του ρεύματος

Σε άμεσες ενέργειες, προέβη η Βουλευτής του Νομού μας, κ. Ασημίνα Σκόνδρα,για το αδιέξοδο, στο οποίο έχουν περιέλθει οι συμπολίτες μας, αγρότες, επιχειρηματίες και νοικοκυριά, με την λήψη των λογαριασμών του ρεύματος.
Σαν πρώτη κίνηση, συναντήθηκε και έθεσε το πρόβλημα, σε όλη του την διάσταση, με τον καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα. Του ανέφερε την αγωνία και το άγχος των συμπολιτών της, εστιάζοντας σε όλους τους επαγγελματίες και ειδικότερα στους αγρότες, οι οποίοι με την ρήτρα αναπροσαρμογής του ρεύματος, είδαν τους λογαριασμούς να υπερδιπλασιάζονται.

Όπως εξήγησε η κ. Σκόνδρα στον κ. Υπουργό, το πρόβλημα στον κλάδο αυτόν είναι πολύ μεγάλο, δεδομένου ότι η αύξηση της ενέργειας συν έπεσε, με την εποχή ευρείας κατανάλωσης ρεύματος από τους αγρότες, μιας και αφορά την θερινή εποχή, όπου πραγματοποιούνται όλα τα ποτίσματα.

Μετέφερε την αδυναμία πολλών, να πληρώσουν τους αυξημένουςαυτούς λογαριασμούς και ζήτησε μέριμνα και λύσεις στο οξύ αυτό πρόβλημα.  

Ο κ. Σκρέκας, ο οποίος εκλέγεται στα γειτονικά Τρίκαλα, γνώριζε ήδη το εν λόγω πρόβλημα, από τους συντοπίτες του. Ζήτησε από τη Βουλευτή να μεταφέρει στους συμπολίτες της, αγρότες και όχι μόνο, ότι οι αυξήσεις αυτές είναι συνέπεια της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, η οποία έχει συμπαρασύρει εκτός από το ρεύμα και πολλά άλλα αγαθά.

Είναι γνωστό, ότι οι διεθνείς τιμές ενέργειας, αλλά και όλων των αγαθών, δεν καθορίζονται από τις κυβερνήσεις, αλλά από τα διεθνή χρηματιστήρια και τους κανόνες του διεθνούς εμπορίου. Παρ’ όλα αυτά της επιβεβαίωσε, ότι είναι προβληματισμένος και έχει συζητήσει ήδη με τον Πρωθυπουργό το ζήτημα.

Καταβάλλει προσπάθειες, τόσο ο ίδιος όσο και σύσσωμη η Κυβέρνηση, να βρεθεί λύση, που να ανακουφίζει και να ικανοποιεί, όλους τους κλάδους που πλήττονται και σαφώς τον αγροτικό κόσμο, που πέραν των άλλων, αντιμετώπισαν την περασμένη χρονιά, τις συνέπειες πολλών φυσικών καταστροφών.

Ένα πρώτο βήμα έγινε με την ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή, που προβλέπει την αναστολή πληρωμής Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, για τις αγροτικές επιχειρήσεις από την 1 Νοεμβρίου 2021 έως και τις 31 Μαρτίου 2022
Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ακόμα την κ. Σκόνδρα,ότι η Κυβέρνηση δεν θα αφήσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις δίχως προστασία, απέναντι σε αυτήν την πρωτόγνωρη ενεργειακή κρίση, που πλήττει με σφοδρότητα την Ευρώπη.

Συμπλήρωσε δε, ότι εκτός από τα μέτρα που έχουν ληφθεί και υπερβαίνουν τα 620 εκατ. ευρώ, για την περίοδο Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου, επεκτείνεται ηστήριξη και στις αγροτικές επιχειρήσεις, που είναι συνδεδεμένες στη Μέση Τάση.

Η Κυβέρνηση θα σταθεί έμπρακτα δίπλα στον πρωτογενή τομέα σε μια περίοδο, που το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας πιέζεται από τη ραγδαία αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου. Για τη μόνιμη και σταθερή μείωση του κόστους της αγροτικής παραγωγής, έχουν θεσμοθετηθεί κίνητρα, για την αύξηση της χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ενώ παράλληλα προχωρά η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου, συνεκτικού σχεδίου για την ορθολογική διαχείριση των υδάτων και τη μείωση του κόστους άρδευσης.

Η κ. Σκόνδρα και ο κ. Σκρέκας συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή, για το σοβαρό αυτό ζήτημα, γιατί εκτός όλων των άλλων, τους συνδέει φιλία και αμέριστο ενδιαφέρον για τις εκλογικές τους περιφέρειες, την δυτική Θεσσαλία, Καρδίτσα και Τρίκαλα.

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.40
Δύση: 17.43
Σελήνη
11 ημερών
871
Ισχυρός Βυζαντινός Στόλος καταλαμβάνει το Μπάρι και εκδιώκει τους Άραβες από την Νότιο Ιταλία.
1676
Αποκεφαλίζεται στην Κωνσταντινούπολη ο νεομάρτυρας μοναχός Γαβριήλ από την Προκόνησο.
1829
Καθήκοντα αντιπροσώπου του Κυβερνήτη Καποδίστρια στην Κρήτη αναλαμβάνει ο Ελβετός Χαν.
1854
Ο Ταγματάρχης Σκυλοδήμος περνά με το Τάγμα του τα σύνορα και καταδιώκει τους Τουρκαλβανούς ως την Άρτα.
1897
Ελληνικό εκστρατευτικό σώμα αποβιβάζεται στην Μονή Γωνιάς Κολυμβαρίου των Χανίων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"