Ερώτηση από την ΚΟ του ΚΚΕ για την απόφαση μετακίνησης της νεφρολόγου του Νοσοκομείου Καρδίτσας

Αναστάτωση προκάλεσε στους νεφροπαθείς, που εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο Καρδίτσας, η απόφαση της 5ης ΥΠΕ με την οποία μετακινήθηκε η νεφρολόγος του Νοσοκομείου Καρδίτσας στην Άμφισσα για 11 ημέρες τον Δεκέμβριο.
Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου - Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας (ΕΙΝΚΥΚ), ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας και ο Σύλλογος Νεφροπαθών Καρδίτσας, ζητούν την ανάκληση της μετακίνησης καθώς και την ενίσχυση του Νοσοκομείου Καρδίτσας με όλο το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Μάλιστα ο Σύλλογος Νεφροπαθών κάνει λόγο για τιμωρητική απόφαση.

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού είναι από τα τμήματα του νοσοκομείου που υποστηρίζει μόνιμα πάσχοντες ασθενείς. Για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της είναι ζωτικής σημασίας η εξοικείωση του θεράποντος ιατρού με την ιδιαιτερότητα του κάθε ασθενούς. Στη λήψη θεραπευτικών αποφάσεων συχνά παίζει σημαντικό ρόλο, εκτός από την παρούσα κατάσταση και το ιστορικό του ασθενούς, η εκάστοτε ψυχολογική, οικογενειακή και κοινωνική ιδιαιτερότητα του, δεδομένα τα οποία ο εκάστοτε θεράπων ιατρός γνωρίζει λόγω της μακροχρόνιας επαφής με τον ασθενή.
Το νοσοκομείο Καρδίτσας υποβαθμίζεται συνεχώς με τις ελλείψεις γιατρών, τη μετατροπή του σε μίας νόσου μέσα στην πανδημία, την εξαναγκαστική συνταξιοδότηση του μοναδικού πνευμονολόγου που παρακολουθούσε σε τακτική βάση χρόνια πάσχοντες πνευμονοπαθείς, την οριακή και έκρυθμη κατάσταση στην οποία βρίσκονται εδώ και καιρό βασικές υποδομές και λειτουργίες του.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει ώστε:
1. Να ανακληθεί η απαράδεκτη απόφαση μετακίνησης της νεφρολόγου από το νοσοκομείο Καρδίτσας;
2. Να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις του απαραίτητου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο νοσοκομείο Καρδίτσας με μόνιμη σχέση εργασίας, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, προκειμένου να εξυπηρετούνται χωρίς προβλήματα και αναμονές οι ασθενείς.

Οι Βουλευτές
Λαμπρούλης Γιώργος
Στολτίδης Λεωνίδας

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.41
Δύση: 17.42
Σελήνη
11 ημερών
1806
Οι Τούρκοι πολιορκούν στην Μονή της Παναγίας των Αιμιαλών.
1869
Ο Φουάτ Πασάς γνωστοποιεί στις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ότι κατεστάλη η επανάσταση της Κρήτης.
1918
Άγριοι διωγμοί και σφαγές Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους.
1956
Σφοδρές συμπλοκές στην Κύπρο μεταξύ μαθητών και Άγγλων στρατιωτών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"