Ασ. Σκόνδρα: Δίχτυ οικονομικής προστασίας αυτοαπασχολούμενων που νοσούν από Κορωναϊό

Οικονομική στήριξη ζητά η Βουλευτής Ασημίνα Σκόνδρα, για αυτοαπασχολούμενους εμπόρους και επαγγελματίες, που αναγκάζονται να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους κατά το χρονικό διάστημα, που νοσούν από Covid–19.
Σχετική Αναφορά κατέθεσε, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, στους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών κ. Σταïκούρα,Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γεωργιάδη&Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Χατζηδάκη.

Εκεί, η Βουλευτής τονίζει, ότι με αφορμή την εξέλιξη της πανδημίας, την υψηλή μεταδοτικότητα της παραλλαγής «Όμικρον» και την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων πανελλαδικά, η πολιτεία έχει θεσπίσει κανόνες και ρυθμίσεις για όσους νοσούν, ώστε να περιοριστεί η περαιτέρω διασπορά στο κοινωνικό σύνολο.

Στις ρυθμίσεις προβλέπεται αποχή από τον χώρο εργασίας,για τουλάχιστον 5 ημέρες, σε περίπτωση που εργαζόμενος νοσήσει. Υπάρχουν όμως πολλές μικρές ατομικές ή οικογενειακές επιχειρήσεις, οι οποίες δεν απασχολούν εργαζομένους, αλλά ο κύκλος εργασιών εξυπηρετείται από τους ίδιους τους επαγγελματίες, τους οποίους η πολιτεία πρέπει να συμπεριλάβει στο πλέγμα προστασίας, όταν αυτοί νοσούν.

Σήμερα, στον κλάδο του εμπορίου, οι νοσούντες επαγγελματίες ξεπερνούν τις 140.000, που για τουλάχιστον 5 ημέρες, αναγκάζονται να κλείσουν τα καταστήματά τους με αποτέλεσμα, να υποστούν σημαντική απώλεια εισοδήματος.Σε περίπτωση δε, που οι ημέρες νόσησης είναι περισσότερες η απαιτηθεί νοσηλεία, το μέγεθος της οικονομικής ζημίας αυξάνεται προοδευτικά, με κίνδυνο αυτή να καταστεί μη-αναστρέψιμη.

Η κ. Σκόνδρα, λαμβάνοντας υπόψη την κοινωνική ευαισθησία της Κυβέρνησής, που επιδεικνύει καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, στηρίζοντας οικονομικά όλους τους παραγωγικούς κλάδους, επισήμανε την ανάγκη αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματος στους εν λόγω κλάδους, για το διάστημα αυτό. Ανέφερε, επίσης, ότι οι επαγγελματίες θα μπορούσαν να λαμβάνουν ειδικό επίδομα ασθένειας από τον ΕΦΚΑ ή τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας του ΟΑΕΔ, με μικρό δημοσιονομικό αποτύπωμα.

Στόχος άλλωστε της Κυβέρνησης παραμένει, η επόμενη μέρα της πανδημίας να βρει άπαντες «όρθιους» και οικονομικά ικανούς, να συνεχίσουν την όποια παραγωγική και επαγγελματική δραστηριότητα τους.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.47
Δύση: 19.08
Σελήνη
10 ημερών
1453
Αποκρούεται νυχτερινή επίθεση τουρκικών δυνάμεων κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1821
Νίκες των Ελλήνων στους Μόλους και στην Σέλιμνα Μαντινείας.
Το φρούριο της Μανδενίτσης Φθιώτιδος παραδίδεται στον Διοβουνιώτη.
1829
Παραδίδεται από την τουρκική φρουρά στις Ελληνικές δυνάμεις η Ναύπακτος και υψώνεται στο Φρούριό της η Ελληνική Σημαία.
1878
Υπογράφεται στο χωριό Σμόκοβο του όρους Όθρυς ανακωχή μεταξύ των Ελλήνων επαναστατών και των Τούρκων.
1914
Επίθεση κατά βορειοηπειρωτικού σώματος στο Τεπελένι.
1922
Απελευθέρωση της Νέας Εφέσου.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τα Σέρβια Κοζάνης και την Καλαμπάκα.
Αυτοκτονεί στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζής.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"