alt-Την Τετάρτη 9 Απριλίου

Η Γραμματεία της ΠΕΜ καλεί τις Ομοσπονδίες, τους Συλλόγους, όλους τους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους, τους μελισσοκόμους και τους ψαράδες να συμμετέχουν μαζί με τους εργατοϋπαλλήλους, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, την νεολαία, στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την χώρα την Τετάρτη 9 Απριλίου.

Με την διακριτή και δυναμική παρουσία μας στις απεργιακές συγκεντρώσεις, ενώνοντας την φωνή μας με τους συμμάχους μας, δίνουμε συνέχεια στα μπλόκα και στον αγώνα επιβίωσης.
Τα αιτήματα μας είναι ρεαλιστικά επειδή απαντούν στις ανάγκες μας και στον αγώνα που κάνουμε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε και να παράγουμε απέναντι στην ΚΑΠ και τις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν.
Να ζήσουμε τις οικογένειες μας στις συνθήκες και δυνατότητες που προσφέρει η ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης στον 21ο αιώνα.
Παλεύουμε για μείωση του υπέρογκου κόστους παραγωγής και ζωής. Ενάντια στην ακρίβεια που επιφέρει κέρδη στους επιχειρηματίες και φτώχεια για μας.
Για αφορολόγητο πετρέλαιο, 7 λεπτά την κιλοβατώρα στο αγροτικό ρεύμα, επιδότηση μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών με κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια και τα είδη λαϊκής κατανάλωσης.
Για κατώτερες εγγυημένες τιμές που να αφήνουν ένα εισόδημα για να επιβιώσουν οι οικογένειες μας και να συνεχίσουμε την καλλιεργητική δραστηριότητα.
Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% από όλες τις φυσικές καταστροφές όπως τον πρόσφατο παγετό και νόσους σε όλα τα στάδια της παραγωγής.
Να μην περάσουν οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί για την παραπέρα εμπορευματοποίηση του νερού. Για νερό κοινωνικό και αποκλειστικά δημόσιο αγαθό και όχι εμπόρευμα.
Να αποδοθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες σε όλους τους υπεύθυνους για το έγκλημα στα Τέμπη, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη.
Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης σε υγεία, παιδεία, πρόνοια, υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των δήμων.
Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για την προστασία από φυσικές καταστροφές.
Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας είναι το πραγματικό δίλημμα που τίθεται και ο καθένας πρέπει να κάνει την επιλογή του.
Αποφασισμένοι και ενωμένοι όλοι εμείς που παράγουμε τον πλούτο αλλά δεν τον καρπωνόμαστε μπορούμε να στείλουμε ένα σαφή και δυνατό μήνυμα στις απεργιακές συγκεντρώσεις την Τετάρτη 9 Απριλίου ως συνέχεια της ιστορικής απεργίας στις 28 Φλεβάρη.

Η Γραμματεία της ΠΕΜ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.08
Δύση: 18.39
Τελευταίο Τέταρτο
629
Ο Αυτοκράτωρ Ηράκλειος επιστρέφει νικητής στην Κωνσταντινούπολη, φέρνοντας μαζί του τον Τίμιο Σταυρό.
1814
Ιδρύεται η Φιλική Εταιρεία από τους Νικόλαο Σκουφά, Αθανάσιο Τσακάλωφ και Εμμανουήλ Ξάνθο στην Οδησσό της Ρωσίας.
1825
Ο Ιμπραήμ κυριεύει την Κυπαρισσία, καίει τα Φιλιατρά, τους Γαργαλιάνους και την Λιγούδιστα και επιστρέφει στα Μεσσηνιακά φρούρια.
1831
Υπογράφεται το Πρωτόκολλο του Λονδίνου, με το οποίο ρυθμίζονται τα σύνορα μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας στη γραμή Άρτας-Βόλου.
1848
Εξέγερση στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας από ομάδες ενόπλων χωρικών, με σκοπό την κατάργηση του καθεστώτος της αγγλικής προστασίας.
1906
Στην πλατεία της Δράμας απαγχονίζεται από τους Τούρκους ο Αρμέν Κούπτσιος (Προκόπιος) από τον Βώλακα Δράμας.
1922
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος αναγγέλλει με διακήρυξη ότι παραιτείται από τον θρόνο υπέρ του Διαδόχου Γεωργίου.
1943
Πυρπόληση και καταστροφή 11 χωριών και εκτέλεση από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής 352 Κρητών της Επαρχίας Βιάννου Ηρακλείου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!