altΗ Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, εγκαινίασε το πρωί τον θεσμό των «High School Open Days» στο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας. Στόχος της πρωτοβουλίας της Περιφερειακής αρχής και του Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα, είναι η ενημέρωση των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής για τα φυσικά φαινόμενα και τον τρόπο διαχείρισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης που σχετίζονται με αυτά.

Σήμερα, κατά την πρώτη ημέρα του προγράμματος, η Περιφέρεια Θεσσαλίας υποδέχτηκε μαθητές από το 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας.
Η Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, Μαρία Γαλλιού, καλωσορίζοντας τους μαθητές, τόνισε:«Για την Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι σημαντικό να χτίσουμε μια κουλτούρα ανθεκτικότητας, ξεκινώντας από τη νέα γενιά. Η δράση αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο όραμα του Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα για τη δημιουργία μιας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών και της Πολιτικής Προστασίας, ώστε να αποκτήσουμε μια σύγχρονη κουλτούρα πρόληψης και ετοιμότητας απέναντι στα φυσικά φαινόμενα».
Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Βασίλης Σίμος, επισήμανε μεταξύ άλλων:«Είναι κρίσιμο οι μαθητές να εκπαιδεύονται σωστά, ώστε σε περίπτωση εκδήλωσης φυσικών φαινομένων να μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους αλλά και να βοηθήσουν τους γύρω τους.»
Στη συνέχεια, τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσαν τους μαθητές για τον τρόπο λειτουργίας του Πρότυπου Κέντρου της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και για τις βασικές αρχές πρόληψης, ετοιμότητας και διαχείρισης κρίσεων σε συνθήκες φυσικών καταστροφών.
Η δράση θα συνεχιστεί όλη την εβδομάδα με επισκέψεις μαθητών από Γυμνάσια και Λύκεια της Περιφέρειας.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.08
Δύση: 18.39
Τελευταίο Τέταρτο
629
Ο Αυτοκράτωρ Ηράκλειος επιστρέφει νικητής στην Κωνσταντινούπολη, φέρνοντας μαζί του τον Τίμιο Σταυρό.
1814
Ιδρύεται η Φιλική Εταιρεία από τους Νικόλαο Σκουφά, Αθανάσιο Τσακάλωφ και Εμμανουήλ Ξάνθο στην Οδησσό της Ρωσίας.
1825
Ο Ιμπραήμ κυριεύει την Κυπαρισσία, καίει τα Φιλιατρά, τους Γαργαλιάνους και την Λιγούδιστα και επιστρέφει στα Μεσσηνιακά φρούρια.
1831
Υπογράφεται το Πρωτόκολλο του Λονδίνου, με το οποίο ρυθμίζονται τα σύνορα μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας στη γραμή Άρτας-Βόλου.
1848
Εξέγερση στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας από ομάδες ενόπλων χωρικών, με σκοπό την κατάργηση του καθεστώτος της αγγλικής προστασίας.
1906
Στην πλατεία της Δράμας απαγχονίζεται από τους Τούρκους ο Αρμέν Κούπτσιος (Προκόπιος) από τον Βώλακα Δράμας.
1922
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος αναγγέλλει με διακήρυξη ότι παραιτείται από τον θρόνο υπέρ του Διαδόχου Γεωργίου.
1943
Πυρπόληση και καταστροφή 11 χωριών και εκτέλεση από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής 352 Κρητών της Επαρχίας Βιάννου Ηρακλείου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!