altΤο Σάββατο στις 5 Απριλίου στην Αθήνα διοργανώθηκαν οιπρώτοιΜεσογειακοί Αγώνες Ρομποτικής, στις εγκαταστάσεις της HELEXPO στο Μαρούσι, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής.
 
Την Καρδίτσα εκπροσώπησε το 1ο Πειραματικό Λύκειο, με 2 ομάδες ανάμεσα στις 20 καλύτερες από 5 κράτη της Μεσογείου στην κατηγορία Regular. 
Μετά το πέρας της επτάωρης διαγωνιστικής διαδικασίας, οι ομάδες μας κατατάχθηκαν ως εξής:
 
1.Ομάδα 3 dBotics-3 στην 6η θέση, με:
Κων/νο Δανιήλ (αρχηγό ομάδας)
Χριστίνα Τσιαμούρα
Άρη Βητοβάρη
 
2.Ομάδας 3 dBotics-4 στην 9η θέση, με:
Ορέστη Κούτσικο (αρχηγό ομάδας)
○Ελένη Μογιάνου
Χριστίνα Κουτσώνη
 
Η ομάδα 3 dBotics-3 κατόρθωσε μάλιστα στην 3η προσπάθειά της να αποσπάσει τη μέγιστη βαθμολογία (165 βαθμούς). 
Σημειώνουμε ότι το 1ο Πειραματικό Λύκειο ήταν το μοναδικό δημόσιο σχολείο που συμμετείχε στους Μεσογειακούς Αγώνες Ρομποτικής στην κατηγορία του.
Προπονητής και υπεύθυνος του ομίλου 3dBotrics (Ρομποτικής και 3D εκτύπωσης) είναι ο εκπαιδευτικός πληροφορικής κ. Μαυραντζάς Νικόλαος.
 
Ευχαριστούμε θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καρδίτσας, κ. Κωνσταντίνο Τέλιο, καθώς και τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου για την υποστήριξή τους στην προσπάθειά μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.08
Δύση: 18.39
Τελευταίο Τέταρτο
629
Ο Αυτοκράτωρ Ηράκλειος επιστρέφει νικητής στην Κωνσταντινούπολη, φέρνοντας μαζί του τον Τίμιο Σταυρό.
1814
Ιδρύεται η Φιλική Εταιρεία από τους Νικόλαο Σκουφά, Αθανάσιο Τσακάλωφ και Εμμανουήλ Ξάνθο στην Οδησσό της Ρωσίας.
1825
Ο Ιμπραήμ κυριεύει την Κυπαρισσία, καίει τα Φιλιατρά, τους Γαργαλιάνους και την Λιγούδιστα και επιστρέφει στα Μεσσηνιακά φρούρια.
1831
Υπογράφεται το Πρωτόκολλο του Λονδίνου, με το οποίο ρυθμίζονται τα σύνορα μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας στη γραμή Άρτας-Βόλου.
1848
Εξέγερση στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας από ομάδες ενόπλων χωρικών, με σκοπό την κατάργηση του καθεστώτος της αγγλικής προστασίας.
1906
Στην πλατεία της Δράμας απαγχονίζεται από τους Τούρκους ο Αρμέν Κούπτσιος (Προκόπιος) από τον Βώλακα Δράμας.
1922
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος αναγγέλλει με διακήρυξη ότι παραιτείται από τον θρόνο υπέρ του Διαδόχου Γεωργίου.
1943
Πυρπόληση και καταστροφή 11 χωριών και εκτέλεση από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής 352 Κρητών της Επαρχίας Βιάννου Ηρακλείου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!