altΑυτόματα θα αποθηκευτούν οι φορολογικές δηλώσεις την Παρασκευή 25 Απριλίου, οι οποίες είναι ήδη προσυμπληρωμένες από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Στις 25 Απριλίου θα υποβληθούν αυτόματα χιλιάδες φορολογικές δηλώσεις που «προσυμπλήρωσε» η ΑΑΔΕ για τη διευκόλυνση μισθωτών και συνταξιούχων, χωρίς να απαιτείται κάποια ενέργεια από τους φορολογούμενους.

Οι λογιστές συμβουλεύουν πως οι φορολογούμενοι θα πρέπει να προλάβουν την προθεσμία και να ελέγξουν τα στοιχεία των δηλώσεων, ώστε να μην βρεθούν προ εκπλήξεων.

Οι φορολογικές δηλώσεις

Οι δηλώσεις βρίσκονται στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr), στη διαδρομή: Εφαρμογές > Δημοφιλείς Εφαρμογές > Δήλωση ΦΕΦΠ (Ε1-Ε2-Ε3) > Επιλέξτε το έτος 2025.

Εφόσον διαπιστώσουν ότι τα στοιχεία είναι πλήρως προσυμπληρωμένα και ακριβή, δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια ενέργεια για την υποβολή της δήλωσής τους, καθώς αυτή θα οριστικοποιηθεί αυτόματα από την ΑΑΔΕ, την Παρασκευή 25 Απριλίου.

Στην περίπτωση που τα προσυμπληρωμένα στοιχεία δεν είναι ακριβή ή ελλείπουν στοιχεία, οι φορολογούμενοι υποχρεούνται να τροποποιήσουν ή/και να συμπληρώσουν τα ορθά στοιχεία υποβάλλοντας:

α) αρχική δήλωση, μέχρι την Πέμπτη 24 Απριλίου, ή/και

β) τροποποιητική δήλωση χωρίς κυρώσεις (επέχει θέση αρχικής δήλωσης), από την Παρασκευή 25 Απριλίου μέχρι και την Τρίτη 15 Ιουλίου

Διευκρινίζεται ότι στην εφαρμογή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, θα δημιουργηθεί ειδικό ψηφιακό αρχείο που περιλαμβάνει το σύνολο των στοιχείων που θα λάβει υπόψη της η ΑΑΔΕ για την προσυμπλήρωση της δήλωσης και ενημέρωση για το φορολογικό αποτέλεσμα, χρεωστικό, μηδενικό ή πιστωτικό, που προκύπτει με βάση αυτά.

Περισσότερα στο tovima.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.08
Δύση: 18.39
Τελευταίο Τέταρτο
629
Ο Αυτοκράτωρ Ηράκλειος επιστρέφει νικητής στην Κωνσταντινούπολη, φέρνοντας μαζί του τον Τίμιο Σταυρό.
1814
Ιδρύεται η Φιλική Εταιρεία από τους Νικόλαο Σκουφά, Αθανάσιο Τσακάλωφ και Εμμανουήλ Ξάνθο στην Οδησσό της Ρωσίας.
1825
Ο Ιμπραήμ κυριεύει την Κυπαρισσία, καίει τα Φιλιατρά, τους Γαργαλιάνους και την Λιγούδιστα και επιστρέφει στα Μεσσηνιακά φρούρια.
1831
Υπογράφεται το Πρωτόκολλο του Λονδίνου, με το οποίο ρυθμίζονται τα σύνορα μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας στη γραμή Άρτας-Βόλου.
1848
Εξέγερση στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας από ομάδες ενόπλων χωρικών, με σκοπό την κατάργηση του καθεστώτος της αγγλικής προστασίας.
1906
Στην πλατεία της Δράμας απαγχονίζεται από τους Τούρκους ο Αρμέν Κούπτσιος (Προκόπιος) από τον Βώλακα Δράμας.
1922
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος αναγγέλλει με διακήρυξη ότι παραιτείται από τον θρόνο υπέρ του Διαδόχου Γεωργίου.
1943
Πυρπόληση και καταστροφή 11 χωριών και εκτέλεση από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής 352 Κρητών της Επαρχίας Βιάννου Ηρακλείου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!