altΤα μηνύματα Κουρέτα στη συνεδρίαση του ΠΕΣΟΠΠ
 
Στη Λάρισα την Δευτέρα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ευαγγ. Τουρνάς
 
Στην πετυχημένη περσινή συνταγή της αντιπυρικής περιόδου, δηλαδή στην πρόληψη, στην εκπαίδευση, στην ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και στον ταχύτερο συντονισμό επενδύει η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη φετινή αντιπυρική περίοδο.
Τις προτεραιότητες αυτές καθόρισε στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, στην οποία συμμετείχαν αρχικά εκπρόσωποι των φορέων (υγειονομικοί, εθελοντές) και υπηρεσιών και στη συνέχεια οι αυτοδιοικητικοί. 
Ακόμη έγινε γνωστό ότι την Δευτέρα 5 Μαίου στις 12:00μ. θα βρίσκεται στη Λάρισα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο οποίος μαζί με τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα θα προεδρεύσουν νέας σύσκεψης με τις συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων για την αντιπυρική περίοδο.
 
Η τοποθέτηση Δημ. Κουρέτα
Στην εισήγηση του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας ανέφερε τα εξής: Το σημερινό ΠΕΣΟΠΠ αποτελεί ένα χρήσιμο βήμα για τον συντονισμό και την προετοιμασία όλων μας, ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου. Η Πολιτική Προστασία είναι υπόθεση συλλογική και κοινή. Η έγκαιρη προετοιμασία, η αποτελεσματική πρόληψη και η άρτια συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι τα θεμέλια για την προστασία της ζωής, του φυσικού πλούτου και της περιουσίας των πολιτών της Θεσσαλίας.
Επιτρέψτε μου, σε αυτό το σημείο, να κάνω μια σύντομη αναδρομή στην περσινή αντιπυρική περίοδο. Αντιμετωπίσαμε σημαντικές προκλήσεις, καθώς οι καιρικές συνθήκες παρατεταμένης ξηρασίας και υψηλών θερμοκρασιών ήταν ιδιαίτερα απαιτητικές. Ωστόσο, χάρη στον συντονισμό, την ετοιμότητα και τον επαγγελματισμό των δυνάμεων Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των ΟΤΑ και των εθελοντών μας, καταφέραμε να περιορίσουμε σε μεγάλο βαθμό τις συνέπειες των περιστατικών που κληθήκαμε να διαχειριστούμε. Το Κέντρο Συντονισμού που δημιουργήσαμε, οι συνεργασίες με τις αερολέσχες και τους εθελοντές, οι υδροφόρες, τα μηχανήματα έργου που διαθέσαμε, άλλα και ο κάθε ένας από εσάς έφεραν εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Παρά τα θετικά αποτελέσματα, είναι σαφές ότι υπάρχουν πάντα περιθώρια βελτίωσης: στην πρόληψη, στην εκπαίδευση, στην ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και στον ταχύτερο συντονισμό.
Για τη φετινή περίοδο επικεντρωνόμαστε:
- Στη στενή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων: Τοπική Αυτοδιοίκηση, Πυροσβεστική, Αστυνομία, Δασικές Υπηρεσίες, Εθελοντικές Οργανώσεις.
- Στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την έγκαιρη ανίχνευση και διαχείριση κινδύνων, με μέσα επιτήρησης, ψηφιακά εργαλεία και συστήματα έγκαιρης ειδοποίησης.
-Στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα μέτρα αυτοπροστασίας και τη συμπεριφορά σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.
- Στην ενίσχυση των μέτρων πρόληψης.
Παράλληλα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε στενή συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς:
- έχει ήδη προχωρήσει στην ιεράρχηση των περιοχών υψηλού κινδύνου,
- έχει δρομολογήσει δράσεις καθαρισμών και προληπτικών παρεμβάσεων, στους τομείς ευθύνης της
- έχει υποβάλει προτάσεις για τη χρηματοδότηση έργων πυροπροστασίας μέσω εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων.
- πρόκειται να αξιοποιήσει δωρεές για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας της Θεσσαλίας
Καταλήγοντας ο Δημ. Κουρέτας τόνισε: Θέλω να τονίσω με έμφαση: καμία υπηρεσία, κανένας μηχανισμός, όσο καλά οργανωμένος κι αν είναι, δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δύναμη της πρόληψης και της ατομικής υπευθυνότητας. Η επιτυχία στην Πολιτική Προστασία βασίζεται στη συνεργασία, στην αλληλοϋποστήριξη και στην ετοιμότητα όλων: αρχών, υπηρεσιών, αλλά και κάθε πολίτη ξεχωριστά. Ο στόχος μας είναι ένας και είναι κοινός: Μια Θεσσαλία ασφαλή, θωρακισμένη και έτοιμη απέναντι στις προκλήσεις της αντιπυρικής περιόδου. Σας καλώ όλους να εργαστούμε εντατικά και συντονισμένα, με συνέπεια, αφοσίωση και αίσθημα ευθύνης. Σας ευχαριστώ και εύχομαι μια ασφαλή και ήρεμη αντιπυρική περίοδο για όλους».
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.08
Δύση: 18.39
Τελευταίο Τέταρτο
629
Ο Αυτοκράτωρ Ηράκλειος επιστρέφει νικητής στην Κωνσταντινούπολη, φέρνοντας μαζί του τον Τίμιο Σταυρό.
1814
Ιδρύεται η Φιλική Εταιρεία από τους Νικόλαο Σκουφά, Αθανάσιο Τσακάλωφ και Εμμανουήλ Ξάνθο στην Οδησσό της Ρωσίας.
1825
Ο Ιμπραήμ κυριεύει την Κυπαρισσία, καίει τα Φιλιατρά, τους Γαργαλιάνους και την Λιγούδιστα και επιστρέφει στα Μεσσηνιακά φρούρια.
1831
Υπογράφεται το Πρωτόκολλο του Λονδίνου, με το οποίο ρυθμίζονται τα σύνορα μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας στη γραμή Άρτας-Βόλου.
1848
Εξέγερση στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας από ομάδες ενόπλων χωρικών, με σκοπό την κατάργηση του καθεστώτος της αγγλικής προστασίας.
1906
Στην πλατεία της Δράμας απαγχονίζεται από τους Τούρκους ο Αρμέν Κούπτσιος (Προκόπιος) από τον Βώλακα Δράμας.
1922
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος αναγγέλλει με διακήρυξη ότι παραιτείται από τον θρόνο υπέρ του Διαδόχου Γεωργίου.
1943
Πυρπόληση και καταστροφή 11 χωριών και εκτέλεση από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής 352 Κρητών της Επαρχίας Βιάννου Ηρακλείου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!