altΚυριακή 18 Μαΐου 2025 - Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Η Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας συμμετέχει στον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με ειδικό ωράριο και ξεναγήσεις για ομάδες και μεμονωμένους επισκέπτες.
«Μουσεία και κοινωνίες σε διαρκή αλλαγή» είναι το ιδιαίτερο θέμα που επέλεξε το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων / ICOM ως κεντρικό θέμα προβληματισμού για την φετινή διοργάνωση.

Τα μουσεία ως ένα ανοιχτό παράθυρο στο παρελθόν, μια εστία προβληματισμού για το παρόν και τη διαμόρφωση του μέλλοντος. Αντικείμενα, εικόνες, ιδέες, κρίσεις, συγκρίσεις και συγκρούσεις. Ιστορίες, παράλληλες ερμηνείες, αναμνήσεις, συναισθήματα και συνθέσεις. Ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο, μέσα στο οποίο προκύπτει κάθε φορά ο νέος κόσμος, μαζί και η καινούρια ανάγκη κατανόησής του και η συλλογική ανάπτυξη. Ο κρίσιμος ρόλος της κοινότητας υποδοχής και αναφοράς. Η συνεργασία και η εμπλοκή του κοινού στη βελτίωση της λειτουργίας των ίδιων μουσείων, αλλά και των εμπειριών των επισκεπτών.
Την Κυριακή 18 Μαΐου 2025, η Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας θα είναι ανοιχτή για το κοινό της 10:00 - 14:00. Σας περιμένουμε να δούμε και να ξαναδούμε παρέα αγαπημένα έργα και να κουβεντιάσουμε γύρω από το κεντρικό θέμα προβληματισμού και όχι μόνον. Γιατί είναι ωραία να βλέπουμε παρέα και να μοιραζόμαστε σκέψεις και συγκινήσεις!
Κυριακή 18 Μαΐου 2025 - Διεθνής Ημέρα Μουσείων
ώρες λειτουργίας: 10:00 - 14:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.08
Δύση: 18.39
Σελήνη
22 ημερών
629
Ο Αυτοκράτωρ Ηράκλειος επιστρέφει νικητής στην Κωνσταντινούπολη, φέρνοντας μαζί του τον Τίμιο Σταυρό.
1814
Ιδρύεται η Φιλική Εταιρεία από τους Νικόλαο Σκουφά, Αθανάσιο Τσακάλωφ και Εμμανουήλ Ξάνθο στην Οδησσό της Ρωσίας.
1825
Ο Ιμπραήμ κυριεύει την Κυπαρισσία, καίει τα Φιλιατρά, τους Γαργαλιάνους και την Λιγούδιστα και επιστρέφει στα Μεσσηνιακά φρούρια.
1831
Υπογράφεται το Πρωτόκολλο του Λονδίνου, με το οποίο ρυθμίζονται τα σύνορα μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας στη γραμή Άρτας-Βόλου.
1848
Εξέγερση στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας από ομάδες ενόπλων χωρικών, με σκοπό την κατάργηση του καθεστώτος της αγγλικής προστασίας.
1906
Στην πλατεία της Δράμας απαγχονίζεται από τους Τούρκους ο Αρμέν Κούπτσιος (Προκόπιος) από τον Βώλακα Δράμας.
1922
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος αναγγέλλει με διακήρυξη ότι παραιτείται από τον θρόνο υπέρ του Διαδόχου Γεωργίου.
1943
Πυρπόληση και καταστροφή 11 χωριών και εκτέλεση από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής 352 Κρητών της Επαρχίας Βιάννου Ηρακλείου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!