Τριήμερο Διατοπικών δράσεων του τοπικού προγράμματος LEADER διοργανώνεται από την ΟΤΔ της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε., το Σάββατο 31 Μαΐου, την Κυριακή 1η και τη Δευτέρα 2 Ιουνίου 2025στην Καρδίτσα (Ξενοδοχείο Κιέριον).
1)Ημερίδα "Τοπικό Οικοσύστημα Καρδίτσας – Χτίζοντας Συνεργασίες'', το Σάββατο 31 Μαΐου 2025 | 09.30 -18.00 με τέσσερις θεματικές ενότητες που θα υλοποιηθούν από τον φορέα Κόμβος – SocialHub με τη μεθοδολογία του businessclinic-pitchingshow
•Εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης
•Παρουσίαση της δράσης του Act for Karditsa
•Από τον Τόπο στο Brand: Ταυτότητα, Ανάπτυξη και Ψηφιακή Προβολή Προορισμού
•Εναλλακτικές δραστηριότητες - ευκαιρίες και δυσκολίες
Στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας «Ανάπτυξη Συνεργατισμού» του προγράμματος CLLD/LEADER, Υπομέτρο 19.3 του ΠΑΑ 2014-2020
2)Ημερίδα "Μιλώντας για οινοτουριστικές εμπειρίες – Το Ελληνικό Κρασί ως Εμπειρία: Δίκτυα, Πρακτικές και Προοπτικές",την Κυριακή, 1 Ιουνίου | 16.30 – 20.30
Μια δυναμική και ανοιχτή εκδήλωση που πλαισιώνει σημαντικά περιφερειακά και εθνικά γεγονότα (όπως το 3ο Φεστιβάλ Οίνων & Αποσταγμάτων Θεσσαλίας και τις «Ανοιχτές Πόρτες» των Οινοποιείων), με σκοπό την ανταλλαγή καλών πρακτικών, την παρουσίαση επιτυχημένων στρατηγικών και την ενίσχυση συνεργειών στον χώρο του οινοτουρισμού. Η ημερίδα θα πλαισιωθεί από γευσιγνωσία τοπικών κρασιών και προϊόντων, με τη συμμετοχή παραγωγών και επαγγελματιών του κλάδου.
3)Θεματικό Εργαστήριο «Οινοτουριστικές εμπειρίες και Τοπική Ανάπτυξη: Εργαλεία, Γνώσεις και Δράσεις», τη Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2025 |11.00 – 13.30
Το εργαστήριο επικεντρώνεται στην προώθηση τοπικών ποικιλιών, τις καλές πρακτικές στον οινοτουρισμό, τη χρήση των socialmedia, αλλά και τις πρακτικές οινογνωσίας και γευσιγνωσίας.
Απευθύνεται σε επαγγελματίες του οινοτουριστικού κλάδου, της φιλοξενίας και της εστίασης, που ενδιαφέρονται για την ανάδειξη και αξιοποίηση του οινοτουρισμού στην περιοχή.
Απαιτείται Δήλωση συμμετοχής:
https://docs.google.com/.../1FAIpQLSdpRmzvLfeqqp.../viewform
Οι εκδηλώσεις 2) και 3) πραγματοποιούνται στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας «Οργάνωση και Προβολή Οινοτουρισμού» του προγράμματος CLLD/LEADER, Υπομέτρο 19.3 του ΠΑΑ 2014-2020.
Οι εκδηλώσεις συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
Σακελλαρίου Ευάγγελος
Γεν. Δ/ντής ΑΝ.ΚΑ Α.Ε.
.
|
![]() |
||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
Το αεροδρόμιο
Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν. Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη: – Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο; – Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης. Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο: – Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο! |
|
Γιατί θέλουμε η πένα μας να γράφει την αλήθεια.
Η δημόσια ενημέρωση είναι καθήκον ενός δημοσιογράφου. Η ομάδα μας έχει ως σκοπό τον ελεύθερο λόγο άνευ κινήτρων. Η πένα μας έχει όνομα!