altΣε ενίσχυση του προσωπικού στη Διεύθυνση Μεταφορών, περισσότερες εξετάσεις θεωρίας και πρακτικής, ακόμη και τον μήνα Αύγουστο ώστε να υπάρχει ανταπόκριση στην αυξημένη ζήτηση των υποψηφίων οδηγών και του Σωματείου Εκπαιδευτών, προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Μετά τη συνάντηση που είχε με το Σωματείο Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών με έδρα τη Λάρισα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας, παρουσία της προισταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Φανής Αλατά και του Προϊσταμένου του Τμήματος Χορήγησης Αδειών Οδήγησης Παναγιώτη Ζάχου, αποφασίστηκαν αλλαγές για την διευκόλυνση των υποψηφίων οδηγών και του Σωματείου Εκπαιδευτών.
Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας «στην Περιφέρεια Θεσσαλίας θέτουμε στο επίκεντρο τον πολίτη και εργαζόμαστε συστηματικά για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουμε. Η βελτίωση της λειτουργίας της Διεύθυνσης Μεταφορών, με σύγχρονες υποδομές, ψηφιακά εργαλεία και καλύτερη εξυπηρέτηση, αποτελεί προτεραιότητά μας. Θέλουμε οι οδηγοί, οι πολίτες και οι επαγγελματίες του χώρου, όπως οι εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών, να απολαμβάνουν ποιοτικές και αξιόπιστες υπηρεσίες, χωρίς καθυστερήσεις και ταλαιπωρία. Με συντονισμένες κινήσεις, ενισχύουμε τη διαφάνεια, την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα, χτίζοντας μια δημόσια διοίκηση φιλική προς τον πολίτη, όπως του αξίζει».

Οι αποφάσεις Κουρέτα
Ως προς το αίτημα του Σωματείου για θέματα που αφορούν στην εξέταση προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών αποφασίστηκε να προγραμματίζονται οι εξετάσεις για υποψήφιους δίκυκλων οχημάτων εντός ωραρίου για τους θερινούς μήνες ώστε να αντιμετωπιστεί η δυσφορία των υψηλών θερμοκρασιών το μεσημέρι και να υπάρχουν δύο υποψήφιοι για οχήματα κατηγορίας C, CE, D, ανά επιτροπή.
Στο πλαίσιο λοιπόν των νέων ενεργειών, ενημερώθηκαν οι σχολές οδηγών αλλά και οι εξεταστές- υπάλληλοι της Περιφέρειας Θεσσαλίας ότι οι εξετάσεις για τα δίκυκλα οχήματα πραγματοποιούνται για τους καλοκαιρινούς μήνες εντός ωραρίου κάθε ημέρα (2 επιτροπές ανά ημέρα) με ώρα έναρξης 8.00 π.μ. με τον ανώτερο αριθμό υποψηφίων (6 άτομα/ επιτροπή).
Επίσης προγραμματίζονται δύο υποψήφιοι ανά επιτροπή για τις κατηγορίες C, CE, D. Λόγω της λειτουργίας της πισίνας στη Νεάπολη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η αφετηρία και το τέλος της εξέτασης των υποψηφίων οδηγών για τα βαρέα οχήματα θα είναι το κτίριο της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών ΠΕ Λάρισας ( 8ο χιλ. Ε.Ο. Λάρισας- Τρικάλων). Στο χώρο πέριξ της πισίνας στη Νεάπολη κυκλοφορούν οικογένειες με μικρά παιδιά, επομένως για λόγους που αφορούν την ασφάλεια όλων οι εξετάσεις για τα βαρέα οχήματα θα επανέλθουν στην περιοχή της Νεάπολης μετά τη λήξη της λειτουργίας της πισίνας.

Ως προς το αίτημα του Σωματείου για περισσότερες εξετάσεις θεωρίας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχώρησε σε ορισμό επτά επιπλέον εξεταστών – υπαλλήλων της με αποτέλεσμα να προστεθούν τέσσερις επιπλέον ημέρες εξέτασης ανά μήνα, δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε επιπλέον 300 άτομα/μήνα να εξεταστούν.
Σε χρονικό διάστημα ενός μήνα πραγματοποιήθηκαν επιπλέον εξετάσεις τις ημερομηνίες 25/6, 26/6 και θα πραγματοποιηθούν επιπλέον εξετάσεις στις 23/7 και 30/7.

Ως προς το αίτημα του Σωματείου για μείωση του χρόνου έκδοσης των Δελτίων Εκπαίδευσης Υποψηφίων Οδηγών, η Περιφέρεια Θεσσαλίας τοποθέτησε στο αρμόδιο Τμήμα της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών μόνιμη υπάλληλο με κύρια αρμοδιότητα την ζητούμενη. Παράλληλα, τοποθετήθηκαν στο Τμήμα τρία άτομα μέσω του προγράμματος "1+1" της ΔΥΠΑ (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) που επιχορηγεί θέσεις εργασίας για ανέργους ηλικίας 55 ετών και άνω, με κύριο έργο τους την έκδοση αδειών οδήγησης.

Ως προς το αίτημα του Σωματείου για περισσότερες ημέρες εξέτασης θεωρίας και την απόκτηση κατηγορίας με ΠΕΙ, έχουν πραγματοποιηθεί ήδη εξετάσεις δύο ημέρες τον Ιούνιο στις οποίες προγραμματίστηκαν όλοι οι υποψήφιοι που ήταν σε αναμονή. Τον μήνα Ιούλιο έχουν ανακοινωθεί οι νέες ημερομηνίες εξέτασης, στις οποίες έχουν προγραμματιστεί όλοι οι υποψήφιοι που έχουν υποβάλλει αίτηση.

Η Διεύθυνση υπενθυμίζει ότι λειτουργεί η ψηφιακή πλατφόρμα έκδοσης ηλεκτρονικού Δελτίου Εκπαίδευσης όπου ο κάθε πολίτης μπορεί να εκδώσει σχεδόν άμεσα το Δελτίο Εκπαίδευσης του είτε μόνος του είτε με εξουσιοδότηση σε σχολή οδηγών. Η αίτηση πραγματοποιείται στην σύνδεση https://drivers-vehicles.services.gov.gr.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.07
Δύση: 18.41
Σελήνη
21 ημερών
1829
Υπογραφή συνθήκης μεταξύ Δ. Υψηλάντη και των Τούρκων.
1914
Τμήματα στρατού της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου εισέρχεται και απελευθερώνει το Βεράτιο.
1943
Το αντιτορπιλικό "Κουντουριώτης" αποβιβάζει άγημα στο Καστελλόριζο και υψώνει την Ελληνική Σημαία.
Γερμανικό πλοίο εμβολίζει και βυθίζει το Ελληνικό υποβρύχιο "Λάμπρος Κατσώνης".
1946
Αλβανική συμμορία εισέρχεται στην περιοχή Πλάκας και Ποντικάτων Ηπείρου αλλά αποκρούεται από ελληνική περίπολο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!