altΟι πιο ζεστές μέρες και οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο

Προ των πυλών είναι ο πρώτος καύσωνας διαρκείας του καλοκαιριού. Σήμερα το θερμόμετρο θα φτάσει τοπικά τους 39 βαθμούς και από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή θα ξεπεράσει σταθερά τους 40 βαθμούς σε όλη τη χώρα, φτάνοντας τους 43 και τοπικά 44 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα την Κυριακή ανεβαίνει η θερμοκρασία και αναμένεται να αγγίξει τους 38 βαθμούς τοπικά στα ηπειρωτικά, ενώ κυρίως σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες.
Τη Δευτέρα, ωστόσο, θα επικρατήσει σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας η οποία θα φτάσει τους 40 βαθμούς σε αρκετές περιοχές της χώρας, κυρίως σε Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, αλλά και στην Πελοπόννησο.
Από την Τρίτη μέχρι και την Παρασκευή θα σημειωθεί η κορύφωση αυτού του κύματος καύσωνα με θερμοκρασίες οι οποίες αγγίζουν τοπικά τους 42 και 43 βαθμούς.
Οι μεγαλύτερες τιμές θερμοκρασίες αναμένονται στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και η υπόλοιπη χώρα δε θα επηρεαστεί.
Μάλιστα, από την Τρίτη και μετά, τα μεγάλα νησιά όπως η Κρήτη, τα νησιά του Ιονίου και νησιά στο ανατολικό Αιγαίο, όπως η Λέσβος και η Ρόδος, αναμένεται να δουν τη θερμοκρασία να φτάνει τους 40 βαθμούς.
Παράλληλα, η θερμοκρασία το βράδυ θα είναι αρκετά υψηλή όσο περνάνε οι μέρες.
Στις αστικές περιοχές η θερμοκρασία δεν θα πέφτει κάτω από 30 βαθμούς τη νύχτα.
Το εν λόγω κύμα καύσωνα φαίνεται ότι θα ολοκληρωθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο.
Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ (M.Sc.)

Εν μέσω καύσωνα η πρώτη μεγάλη έξοδος του καλοκαιριού
Με τον υδράργυρο στο «κόκκινο» εξελίσσεται η μεγάλη έξοδος των αδειούχων του Ιουλίου, με τις αρχές να βρίσκονται επί ποδός σε λιμάνια, αεροδρόμια και εθνικές οδούς. Με πληρότητα που ξεπερνά το 95% αναχωρούν τα πλοία από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, ενώ ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση σε Αθηνών – Λαμίας και Αθηνών – Κορίνθου. Το αδιαχώρητο επικρατεί και στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».
Με τη βαλίτσα στο χέρι και με καλοκαιρινή διάθεση, οι επιβάτες αναχωρούν με τα πλοία για τα ελληνικά νησιά. Την τιμητική τους έχουν οι Κυκλάδες.
Τα νησιά του Αργοσαρωνικού επιλέγουν αρκετοί για μονοήμερες ή και διήμερες αποδράσεις.
Με αμείωτο ρυθμό και η έξοδος των εκδρομέων του καλοκαιριού σε κομβικούς οδικούς άξονες της χώρας. Η έξοδος από τη Θεσσαλονίκη προς τη Χαλκιδική ήταν από νωρίς το πρωί αυξημένη. Ίδια εικόνα και στα διόδια των Μαλγάρων.
Γεμάτα φεύγουν και τα λεωφορεία από τη Θεσσαλονίκη προς την Πρέβεζα.
Στην Αττική μεγάλες καθυστερήσεις σημειώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στον Κηφισό και στις εξόδους της Αττικής Οδού προς Ελευσίνα και Λαμία.

Πηγή ertnews.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.07
Δύση: 18.41
Σελήνη
21 ημερών
1829
Υπογραφή συνθήκης μεταξύ Δ. Υψηλάντη και των Τούρκων.
1914
Τμήματα στρατού της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου εισέρχεται και απελευθερώνει το Βεράτιο.
1943
Το αντιτορπιλικό "Κουντουριώτης" αποβιβάζει άγημα στο Καστελλόριζο και υψώνει την Ελληνική Σημαία.
Γερμανικό πλοίο εμβολίζει και βυθίζει το Ελληνικό υποβρύχιο "Λάμπρος Κατσώνης".
1946
Αλβανική συμμορία εισέρχεται στην περιοχή Πλάκας και Ποντικάτων Ηπείρου αλλά αποκρούεται από ελληνική περίπολο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!