Προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί στην ηγεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας το συστηματικό κλείσιμο υποκαταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας. Σειρά στις αποφάσεις των λουκέτων πήρε το Μουζάκι Καρδίτσας και ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας καλεί την διοίκηση της Εθνικής να επανεξετάσει την θέση της, καθώς είναι αδιανόητο να μένουν χωρίς τραπεζικό υποκατάστημα πληγείσες περιοχές.
«Η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ηλικιωμένων ή επαγγελματιών που δεν διαθέτουν ψηφιακές δεξιότητες και αυτό είναι ξεκάθαρο. Όπως ξεκάθαρο είναι πως μένουν χωρίς τραπεζικό υποκατάστημα το Μουζάκι, η Πύλη και η Αργιθέα. Η Τράπεζα πρέπει να επαναπροσδιορίσει την απόφασή της , που για εμάς θεωρείται ανεπίτρεπτη. Δεν πρόκειται για ακατοίκητους οικισμούς, αλλά για ολόκληρες κωμοπόλεις. Το δε ερώτημα που προκύπτει είναι τι θα πράξει το κράτος, για να προστατεύσει τις τοπικές κοινωνίες από την υποβάθμιση, όταν στην προκειμένη περίπτωση τίθεται θέμα δημοσίου συμφέροντος », δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Κουρέτας.
.
|
![]() |
||||||||||
![]() |
![]() |
Το αεροδρόμιο
Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν. Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη: – Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο; – Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης. Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο: – Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο! |
|
Γιατί θέλουμε η πένα μας να γράφει την αλήθεια.
Η δημόσια ενημέρωση είναι καθήκον ενός δημοσιογράφου. Η ομάδα μας έχει ως σκοπό τον ελεύθερο λόγο άνευ κινήτρων. Η πένα μας έχει όνομα!