altΣυνέντευξη τύπου παραχώρησε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Θανάσης Νασιακόπουλος με αφορμή της  πρωτοβουλία της Ένωσης που αφορά τη βοήθεια προς τις πληγείσες περιοχές από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών.
Στην ομιλία του ο πρόεδρος ανέφερε μεταξύ άλλων τα παρακάτω: «Σε συνθήκες κλιματικής κρίσης δυστυχώς βιώσαμε και στη χώρα μας ακραία καιρικά φαινόμενα.

Νωπή είναι στη μνήμη μας η πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής που στοίχησε τη ζωή εκατοντάδων συμπολιτών μας όπως και οι καταστροφικές πλημμύρες του «Ιανού» που έπληξαν την περιοχή μας με ιδιαίτερη σφοδρότητα. Δυστυχώς οι τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές έρχονται να προστεθούν στον κατάλογο.
Καθημερινά γινόμαστε  μάρτυρες ενός κύματος συμπαράστασης των απλών πολιτών προς τους πληγέντες συνανθρώπους μας. Όσο όμως συγκινητική και να είναι η προσπάθειά τους η πικρή εμπειρία του παρελθόντος απέδειξε ότι δεν είναι αρκετή. Χρειάζονται εξειδικευμένες παρεμβάσεις, κυρίως τις πρώτες μέρες της εκδήλωσης των ακραίων φαινομένων. Χρειάζεται με λίγα λόγια συντονισμένη δράση όλων των φορέων. Της Κεντρικής Εξουσίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ομάδων εθελοντών.
Με γνώμονα την παραπάνω παραδοχή το ΔΣ της ΠΕΔ Θεσσαλίας συνεκλήθη άμεσα και αποφάσισε ομόφωνα να λάβει μια σειρά μέτρων βοήθειας για τις πυρόπληκτες περιοχές. Αρχικά αποφάσισε το άνοιγμα δύο τραπεζικών λογαριασμών στους οποίους οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι  επιχειρήσεις αλλά και όποιος επιθυμεί θα μπορεί να καταθέτει τον «οβολό βοηθείας». Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί περίπου 130.000 Ευρώ, ποσό που προέρχεται από την ΠΕΔΘ και από Δήμους της Θεσσαλίας.
Με σαφήνεια δηλώνουμε ότι θα διαχειριστούμε τα χρήματα που θα κατατεθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς με πλήρη διαφάνεια, τηρώντας αδιάβλητες λειτουργίες διαχείρισής τους.
Γι΄ αυτό συγκροτήσαμε τριμελή επιτροπή, με ρόλο εισηγητικό προς το ΔΣ της ΠΕΔ, για τη διαχείριση αλλά και για  τη λογοδοσία του χρηματικού ποσού που θα συγκεντρωθεί.
Η επιτροπή θα επισκεφθεί άμεσα της πληγείσες, από τις ολέθριες πυρκαγιές, περιοχές ώστε να εκτιμήσει τις πρώτες ανάγκες των πυρόπληκτων και κατόπιν συνεννόησης με τους Αυτοδιοίκητουςπαράγοντες των περιοχών θα αποφασιστεί, με νέα απόφαση του ΔΣ της ΠΕΔΘ, ο τρόπος διάθεσης  της χρηματικής βοήθειας που θα συγκεντρωθεί».

Οι λογαριασμοί στους οποίους μπορούν να γίνουν οι καταθέσεις είναι οι ακόλουθοι:
Δικαιούχος: Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας
ΤΡΑΠΕΖΑΣ EUROBANK A.E.
Λογ/μός όψεως
0026.0217.37.0202535905
ΙΒΑΝ GR2402602170000370202535905 με την αναγραφή ΥΠΕΡ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ

ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Λογ/μός όψεως
6255154584587
ΙΒΑΝ GR5101712550006255154584587 με την αναγραφή ΥΠΕΡ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ

Στη συνέντευξη τύπου παρόντες ήταν τα μέλη του ΔΣ Αντώνης Γκουντάρας επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας της ΠΕΔΘ  και Αχιλλέας Βαρδακούλης, πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.09
Δύση: 18.38
Τελευταίο Τέταρτο
1811
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Νέα Έφεσο τον νεομάρτυρα Ιωάννη από την Κρήτη.
1821
Δύναμη Σουλιωτών αποκόπτει στην θέση Πέντε Πηγάδια (μεταξύ Ιωαννίνων- Άρτας) την εμπροσθοφυλακή του Μουσταφά Πασά.
1904
Ο Θεόδωρος Μόδης, εκ των κυρίων μελών της "Επιτροπής Αμύνης Μοναστηρίου", φονεύεται σε ενέδρα μέσα στην πόλη από κομιτατζήδες.
1918
Ο Ελληνικός Στρατός επιτίθεται κατά των Γερμανο-Βουλγάρων στο Μοναστήρι.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!