Τρίτη ημέρα μάχης με τις φλόγες για τους πυροσβέστες καθώς η φωτιά στα Βίλια Αττικής συνεχίζει το καταστροφικό της έργο προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή.
Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν πάλι οι ρίψεις νερού από τα εναέρια. Όπως είπε στο OPEN TV η κυρία Μαρία, κάτοικος στον οικισμό Θέα, γύρω στις 4 το πρωί ήρθαν εθελοντές και «μας εξανάγκασαν να εγκαταλείψουμε Μέχρι να βγούμε, κατέβαινε η φλόγα το βουνό Ποιος θέλει να εγκαταλείψει το σπίτι του τέτοιες ώρες Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί άφησαν τη φωτιά να ξεφύγει τόσο».
Ένας άλλος κάτοικος της περιοχής, ο κύριος Κώστας, περιέγραψε: «Πιστεύαμε ότι θα έσβηναν χθες τη φωτιά σήμερα είναι πολύ δύσκολα. Νιώθουμε αδικημένοι γιατί υπάρχουν πυροσβέστες και δεν μπορούν να πλησιάσουν τη φωτιά. Νιώθουμε εγκαταλελειμμένοι».
«Ήμασταν τυχεροί»
Ο Σωκράτης Βασιλείου, επικεφαλής Εθελοντών είπε «ό,τι μπορούμε να δώσουμε θα το κάνουμε».«Ήμασταν τυχεροί χθες το απόγευμα γιατί ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος κατάλαβε τη σοβαρότητα και έτσι σώθηκε η πόλη.το μέτωπο έφυγε από εμάς», σημείωσε ο Κώστας Μακρυνόρης, πρόεδρος της κοινότητας Βιλίων.
Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους στα Βίλια
Έτσι η φωτιά εξακολουθεί να καίει πευκόφυτο δάσος στο όρος Μακρόν και στο όρος Πατέρας, σε μία ευρύτερη περιοχή που αποτελεί έναν από τους τελευταίους πνεύμοινες πρασίνου για την Αττική. Επί ποδός βρίσκεται ο οικισμός στα Βίλια με τους κάτοικους να μένουν ξάγρυπνοι και παρακολουθούν την εξέλιξη της πυρκαγιάς. Οι κάτοικοι αλλά και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης υπογραμμίζουν ότι δεν υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες που θα τους προσέφεραν μία κάποια προστασία.
Στα Βίλια το μέτωπο δεν είναι ενιαίο αλλά ο οικισμός είναι περικυκλωμένος από μικρές εστίες φωτιάς, γεγονός που δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών. Με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα θα επιχειρήσουν ξανά και στόχος είναι να ελεγχθούν μέχρι τότε οι αναζωπυρώσει και τα ενεργά μέτωπα.
Περισσότερες λεπτομέρειες στο "ethnos.gr" (εδώ)
.
|
![]() |
||||||||||||
![]() |
![]() |
Το αεροδρόμιο
Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν. Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη: – Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο; – Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης. Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο: – Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο! |
|
Γιατί θέλουμε η πένα μας να γράφει την αλήθεια.
Η δημόσια ενημέρωση είναι καθήκον ενός δημοσιογράφου. Η ομάδα μας έχει ως σκοπό τον ελεύθερο λόγο άνευ κινήτρων. Η πένα μας έχει όνομα!