altΤι συστήνει η Πολιτική Προστασία

Βροχερό θα είναι το σκηνικό του καιρού, σήμερα Σάββατο, ξεκινώντας από τα δυτικά και τα βόρεια της χώρας, με περαιτέρω επιδείνωση να αναμένεται την Κυριακή, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μεωρολογική Υπηρεσία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, σήμερα, Σάββατο αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια όμως από το πρωί στα βόρεια και βορειοδυτικά ηπειρωτικά και στο Βόρειο Ιόνιο και σταδιακά στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Πρόσκαιρες βροχές τοπικού χαρακτήρα θα σημειωθούν από το μεσημέρι στο Ιόνιο, στη Δυτική Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 14 έως 29, στη Θεσσαλία και στη Ανατολική Στερεά από 16 έως 31, στην Ήπειρο από 14 έως 26, στη Δυτική Στερεά από 16 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 28, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 19 έως 26, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 19 έως 30, στις Κυκλάδες από 21 έως 29, στα Δωδεκάνησα από 23 έως 30 και στην Κρήτη από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια όμως από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν μεταβαλλόμενοι ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα νότιοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Επιδείνωση την Κυριακή
Μεταβολή του καιρού προβλέπεται από την Κυριακή (05-09-2021) και από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά:
1. Τις τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα επηρεάσουν κυρίως τη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και κυρίως στα βόρεια πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις.
2. Τους θυελλώδεις βόρειους βορειοανατολικούς ανέμους στο Αιγαίο τη Δευτέρα (06-09-2021) και την Τρίτη (07-09-2021), με ένταση 7 με 8 και πιθανώς την Τρίτη 9 μποφόρ.
3. Την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των 5 με 6 βαθμών Κελσίου, στα δυτικά και τα βόρεια την Κυριακή και στις υπόλοιπες περιοχές τη Δευτέρα.
Πιο αναλυτικά: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θα εκδηλωθούν από τις πρωινές ώρες της Κυριακής (05-09-2021) στα νησιά του Ιονίου και προς το μεσημέρι στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη δυτική και βαθμιαία την ανατολική Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.
Τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες της Κυριακής στα βορειοδυτικά. Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (06-09-2021) τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο, όπου προβλέπεται να εξασθενήσουν από το μεσημέρι.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο από την ΕΜΥ
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αρχικά στην κεντρική Μακεδονία και απο το μεσημέρι στις υπόλοιπες περιοχές, με τοπικές βροχές που τη νύχτα στην κεντρική Μακεδονία θα ενταθούν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα την ημέρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 28 και στη νότια Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "cnn.gr" (εδώ)

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.09
Δύση: 18.38
Τελευταίο Τέταρτο
1811
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Νέα Έφεσο τον νεομάρτυρα Ιωάννη από την Κρήτη.
1821
Δύναμη Σουλιωτών αποκόπτει στην θέση Πέντε Πηγάδια (μεταξύ Ιωαννίνων- Άρτας) την εμπροσθοφυλακή του Μουσταφά Πασά.
1904
Ο Θεόδωρος Μόδης, εκ των κυρίων μελών της "Επιτροπής Αμύνης Μοναστηρίου", φονεύεται σε ενέδρα μέσα στην πόλη από κομιτατζήδες.
1918
Ο Ελληνικός Στρατός επιτίθεται κατά των Γερμανο-Βουλγάρων στο Μοναστήρι.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!