altΑσθενείς βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται σήμερα, Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου τις πρωινές  ώρες στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ιονίου. Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις, οι οποίες τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν εκ νέου τοπικές βροχές και κυρίως στα νησιά του Ιονίου σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα μέσα στη νύχτα θα ενταθούν. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο βαθμιαία 7 και από τις βραδινές ώρες στα ανοιχτά 8 μποφόρ.
Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φθάσει στα βόρεια τους 13 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις προμεσημβρινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και το απόγευμα στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι και πιθανώς νωρίς το πρωί κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι τις απογευματινές ώρες και πιθανώς νωρίς το πρωί κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
Στη Θράκη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 στα ανατολικά 5 με 6 και τις πρωινές ώρες στο Θρακικό τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο και πιθανώς πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες στη δυτική Πελοπόννησο.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το ΄πόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ισχυρά, από τις προμεσημβρινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, αρχικά στα ανατολικά και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές, βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ στις Κυκλάδες θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, στρεφόμενοι το πρωί βαθμιαία από τα βόρεια σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6, στα δυτικά και τα βόρεια τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, από τις προμεσημβρινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά έως 8 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε βόρειους βορειοδυτικούς με τηνίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα από τις προμεσημβρινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.10
Δύση: 18.36
Σελήνη
24 ημερών
1462
Ο Γενουάτης Νικόλαος Gattilusi παραδίδει υπό όρους το κάστρο της Μυτιλήνης στον σουλτάνο Μεχμέτ Β΄.
1669
Ο Ενετός Φραγκίσκος Μοροζίνης παραδίδει το Ηράκλειο της Κρήτης στους Τούρκους.
1828
Τουρκική επίθεση κατά των ανδρών των Ε. Μακρυγιάννη και Ι. Φαρμάκη στην θέση Μυρμηγκάρι Ναυπάκτου.
Δύναμη 600 Τούρκων επιτίθεται στα Καστέλλια Φωκίδος εναντίον των Ελλήνων.
1905
Τα ανταρτικά σώματα Μακρή και Βλαχογιάννη συγκρούονται και σχεδόν διαλύουν το κομιτατζήδικο τμήμα του βοεβόδα Ναούμ.
1918
Υπογράφεται στην Θεσσαλονίκη ανακωχή μεταξύ Βουλγαρίας και Συμμάχων.
1922
Ορκίζεται νέα κυβέρνηση, υπό τον Σωτήριο Κροκιδά, ενώ ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος αναγκάζεται να εγκαταλείψει την Ελλάδα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!