altΜε την προθεσμία για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 να εκπνέει από τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, έρχονται τα διοικητικά πρόστιμα που έχουν ανακοινωθεί.
Η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει στην επιβολή διοικητικής κύρωσης η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία αφορά σε περίπου 300.000 ανεμβολίαστους πολίτες οι οποίοι τον Φεβρουάριο θα δουν στην Εφορία το πρόστιμο των 100 ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σοφίας Φασουλάκη στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του OPEN, τις επόμενες ημέρες με πιθανότερη ημερομηνία, αύριο Πέμπτη, θα εξειδικευτεί και η διαδικασία για το ποιοι θα μπορούν να εξαιρεθούν από το εμβόλιο και άρα και το πρόστιμο, μέσω μιας νέας πλατφόρμας.

Ποιοι θα εξαιρούνται από το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ
Σύμφωνα με το OPEN, από τη διοικητική κύρωση αναμένται να εξαιρούνται πρώτον όσοι για ιατρικούς λόγους δεν μπορούν να εμβολιαστούν και οι οποίοι υποχρεούνται να το δηλώσουν έως τις 14 Ιανουαρίου.
Για τη συγκεκριμένη κατηγορία ανεμβολίαστων πολιτών, έως ότου να εξεταστεί το αίτημά του, δε θα επιβάλλεται το πρόστιμο.
Ακόμα, εξαίρεση αναμένεται να λάβουν και όσοι πολίτες ανήκουν σε ΔΟΥ εξωτερικού και έχουν κάνει τρίτη δόση εμβολίου εκτός Ελλάδας.

Οι τιμές των προστίμων
Υπενθυμίζεται ότι με βάση τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, για όσους δεν κάνουν καμία δόση έως και 16 Ιανουαρίου το πρόστιμο θα είναι 100 ευρώ το μήνα, ενώ 50 ευρώ είναι το πρόστιμο ειδικά για τον Ιανουάριο και μισό πρόστιμο αν τελικά ο εμβολιασμός γίνει μέχρι τις 15.
Για τους άνω των 60, το πιστοποιητικό λήγει στους 7 μήνες μετά τη 2η δόση.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "ethnos.gr" (εδώ) 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.11
Δύση: 18.34
Σελήνη
25 ημερών
642
Οι Άραβες κατακτούν την Αίγυπτο καθώς ο Ελληνικός Στόλος εγκαταλείπει την Αλεξάνδρεια.
1176
Οι Σελτζούκοι Τούρκοι νικούν τον Αυτοκρατορικό Στρατό στο Μυριοκέφαλο της Μικράς Ασίας.
1912
Η Ελλάς κηρύσσει γενική επιστράτευση (Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος).
1922
Ο Μητροπολίτης Κυδωνιών Γρηγόριος, ο Αρχιμανδρίτης Ευγένιος και 22 ιερείς κατακρεουργούνται μετά από βασανιστήρια.
1943
Τμήματα ανταρτών επιτίθενται κατά γερμανικής φάλαγγας στην γέφυρα Τσακορέματος στην οδό Άμφισσας-Λιδωρικίου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!