altΓια μία ακόμα συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκαν το φθινόπωρο του 2021 οι αρχαιολογικές έρευνες στην περιοχή του Παλαμά της Καρδίτσας στο πλαίσιο του Αρχαιολογικού Προγράμματος Παλαμά (2020-2025). Το ερευνητικό πρόγραμμα ΠΑΠ υλοποιείται σε συνεργασία του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καρδίτσας και αποτελεί συνέχεια του παλιότερου Ερευνητικού Προγράμματος Συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο του Βλοχού κατά τα έτη 2016-2018.

Διευθυντές του νέου προγράμματος Π.Α.Π. είναι η Μαρία Βαϊοπούλου της ΕΦ.Α. Καρδίτσας και ο Δρ. Robin Rönnlund του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν, επίσης, η Φωτεινή Τσιούκα, αρχαιολόγος της ΕΦ.Α. Καρδίτσας, ο Dr Derek Pitman, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπόρνμουθ, ο Johan Klange της Arkeologikonsult, ο Rich Potter του Πανεπιστημίου του Γκέτεμπουργκ, καθώς και αρκετοί άλλοι ερευνητές αρχαιολόγοι από την Ελλάδα, τη Σουηδία, την Μ. Βρετανία και την Αμερική.

Κατά την περίοδο του 2021, όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καρδίτσας Φωτεινή Τσιούκα, οι έρευνες του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν καταρχάς στον χώρο της αρχαίας πόλης που εκτείνεται στον Βλοχό Παλαμά.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "cnn.gr" (εδώ)

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.11
Δύση: 18.34
Σελήνη
25 ημερών
642
Οι Άραβες κατακτούν την Αίγυπτο καθώς ο Ελληνικός Στόλος εγκαταλείπει την Αλεξάνδρεια.
1176
Οι Σελτζούκοι Τούρκοι νικούν τον Αυτοκρατορικό Στρατό στο Μυριοκέφαλο της Μικράς Ασίας.
1912
Η Ελλάς κηρύσσει γενική επιστράτευση (Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος).
1922
Ο Μητροπολίτης Κυδωνιών Γρηγόριος, ο Αρχιμανδρίτης Ευγένιος και 22 ιερείς κατακρεουργούνται μετά από βασανιστήρια.
1943
Τμήματα ανταρτών επιτίθενται κατά γερμανικής φάλαγγας στην γέφυρα Τσακορέματος στην οδό Άμφισσας-Λιδωρικίου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!