altΣυγχαρητήρια του Δημάρχου Θεοφάνη Στάθη για τις όμορφες και άκρως επιτυχημένες εκδηλώσεις

Ένα ξεχωριστό πολιτιστικό τετραήμερο βίωσαν Τοπικές Κοινότητες και Μουζάκι την περασμένη εβδομάδα στον Δήμο Μουζακίου, με πρωταγωνιστές τοπικά χορευτικά συγκροτήματα και Συλλόγους της περιοχής,που δημιούργησαν μια μοναδική εορταστική ατμόσφαιρα με τις παραστάσεις που έδωσαν.

Ειδικότερα, την περασμένη Πέμπτη 23/6, το βράδυ, οι κάτοικοι του Μαυρομματίου, στην κεντρική πλατεία, κάτω από τον Ανδριάντα του Αρχιστράτηγου, ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Γ. Καραϊσκάκη, απόλαυσαν βιρτουόζικες φιγούρες από το χορευτικό συγκρότημα «FolkEnsemble VDOKHNOVENIE» τουΚαζακστάν και το επιτυχημένο σύνολο των Πολιτιστικών ΣυλλόγωνΑμπελικού και Λαμπερού.
Το ίδιο βράδυ, στο Αγναντερό, ο τοπικός Μορφωτικός Σύλλογοςοργάνωσε εντυπωσιακή παράσταση με το συγκρότημα «MunicipalFolkEnsemble ZAGORE» από τη Βουλγαρία, ενώ εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία του Λ.Ο. «Καραγκούνα».
Την Παρασκευή 24/6 το βράδυ στη Δρακότρυπα, ο τοπικός Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Η Ανάπλασις», επιφύλαξε στους δημότες μια πολύ όμορφη βραδιά κατά την οποία έγινε ιστορική αναδρομή στα 60 χρόνια δράσης του Συλλόγου με ομιλίες από τους παλιούς Προέδρους και παραδοσιακούς χορούς από το τοπικό συγκρότημα. Περίοπτη θέση στις εκδηλώσεις κατείχε και το συγκρότημα «DanceGroup TRIM THE VELVET» από την Ιρλανδία.
Τέλος, το βράδυ του Σαββάτου 25/6, ο Σύλλογος ΑργιθεατώνΜουζακίου είχε την τιμητική του διοργανώνοντας μια αξέχαστη μουσική παράσταση με χορούς και ιδιαίτερη εμφάνιση από το συγκρότημα «MunicipalFolkEnsemble ZAGORE» της Βουλγαρίας. Ξεχωριστές ήταν οιεμφανίσεις του παιδικού συγκροτήματος του Συλλόγου, του Χορευτικού Ομίλου Τρικάλων και του Πολιτιστικού & Λαογραφικού Συλλόγου Γελάνθης «Ο Άγιος Γεώργιος», όπου χόρεψαν γυναίκες μέλη του.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ Ε.Π.Σ.Κ.
Σε όλες τις εκδηλώσεις το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης με στενούς συνεργάτες του. Ο ίδιος, σε σύντομους χαιρετισμούς του, εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήρια του στα προεδρεία, στα στελέχη και στα συγκροτήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής για τις όμορφες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν, οι οποίες, - όπως τόνισε -, χωρίς τη δυναμική δράση τους ήταν αδύνατο να υλοποιηθούν.
Ο κ. Στάθης υπογράμμισε ακόμη τη σημαντικότητα της ύπαρξης αυτών των συλλόγων ειδικά στην ύπαιθρο. «Οι άνθρωποι που τους απαρτίζουν κάνουν σπουδαία δουλειά, αφού διατηρούν ζωντανά τα κύτταρα του μακραίωνου πολιτισμού και της πλούσιας παράδοσής μας στο πέρασμα του χρόνου» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Στη διοργάνωση των εκδηλώσεων ουσιαστική ήταν η συμβολή του Δήμου Μουζακίου με το ΝΠΔΔ (Αθλητισμός – Πολιτισμός – Νεότητα), σε συνεργασία με την ΈνωσηΠολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, η οποία όπως είναι γνωστό, πρωτοστατεί στην πραγματοποίηση των «Καραϊσκακείων» στο Νομό μας, τα οποία ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 26/6.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης, σε ιδιαίτερη αναφορά του στο έργο της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας επισήμανε: «Απονέμω τα εύσημα στη διοίκηση της Ε.Π.Σ.Κ. και στον Πρόεδρο κ. Μανώλη Στεργιόπουλο για την άψογη, όσο και άκρως επιτυχημένη διοργάνωση των φετινών Καραϊσκακείων. Αδιαμφισβήτητα, η Ένωση αποτελεί τον ισχυρότερο πυρήνα παραγωγής πολιτισμού στο Νομό Καρδίτσας, με κύρος και φήμη που έχουν ξεπεράσει εδώ και δεκαετίες τα σύνορα της Ελλάδας. Οφείλουμε όλοι, Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού, πολιτικοί και φορείς να τη στηρίζουμε με όποιον τρόπο μπορούμε, διότι αυτή είναι ο συνδετικός κρίκος και συνάμα βασικός δημιουργός του πολιτιστικού γίγνεσθαι στον τόπο μας».

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.42
Δύση: 20.20
Τελευταίο Τέταρτο
1826
Οι Νικηταράς, Πλαπούτας και Γενναίος Κολοκοτρώνης νικούν τον Ιμπραήμ στο Βασαρά Λακωνίας.
1849
Καταστέλλεται από τις αγγλικές αρχές της Κεφαλληνίας επαναστατικό κίνημα των Ελλήνων κατά της Αγγλίας στη νήσο.
1916
Οι Γερμανο-Βούλγαροι κυριεύουν το Σιδηρόκαστρο.
1921
Λήγει η μάχη του Αρτίζ Νταγ, μετά την κατάληψή του από το 4ο και 14ο Σύνταγμα Πεζικού.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.