altΣχεδόν δύο χρόνια μετά το καταστροφικό πέρασμα του ΙΑΝΟΥ από το νομό Καρδίτσας,ακόμη δεν έχουν κλείσει οι πληγές που άφησε πίσω του.

Όχι μόνο δεν αποκαταστάθηκαν υποδομές,αλλά εκκρεμούν και πολλές αποζημιώσεις σε επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Υπήρξαν υποσχέσεις, μεγαλοστομίες και κυρίως φωτογραφίες από κυβερνητικά στελέχη και τοπικούς παράγοντες, αποτέλεσμα όμως δεν υπήρξε.
Στο δήμο Μουζακίου, δύο χρόνια μετά,ακόμη γίνονται εργασίες για την αποκατάσταση του περιφερειακού δρόμου.

Ίδια και χειρότερη, η κατάσταση  στο δήμο Αργιθέας. Η έτσι και αλλιώς δύσκολη πρόσβαση για τα ορεινά χωριά είναι,μετά τον ΙΑΝΟ, ακόμη πιο δύσκολη με παρακάμψεις,κατεστραμμένο οδόστρωμα και πεσμένες γέφυρες.

Στο δήμο Καρδίτσας είναι περισσότερες οι καταγγελίες για τις αδιαφανείς διαδικασίες στην ανάθεση των έργων, από τα ίδια τα έργα.
Αυτό όμως που επίσης καθυστερεί και δεν είναι υποδομές που απαιτούν χρόνο, είναι οι αποζημιώσεις στις επιχειρήσεις και στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Η κυβέρνηση και η περιφέρεια αρκέστηκαν, με τη λογική του Άγιου ΙΑΝΟΥ, να μοιράσουν πεντοχίλιαρα και οχταχίλιαρα οριζόντια και όχι πάντα δίκαια,αφήνοντας απλήρωτες μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων,οι οποίες έπαθαν σοβαρές και μεγάλης αξίας καταστροφές.
Σύμφωνα με στοιχεία από το επιμελητήριο της Καρδίτσας oι περισσότερες  επιχειρήσεις δεν έχουν έως σήμερα λάβει ολόκληρο το ποσό της αποζημίωσης που καθορίστηκε.

Ο νομός Καρδίτσας υστερεί σε όλους τους δείκτες ανάπτυξης σε σχέση με τους γειτονικούς νομούς της περιφέρειας Θεσσαλίας.Μετά τον ΙΑΝΟ η οικονομία δεν κατάφερε να ανακάμψει.
Τα μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση για τον περιορισμό της πανδημίας έκαναν ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση. Σε αυτή την εξαιρετικά ζοφερήπραγματικότητα το κράτος ζητά από τις επιχειρήσεις την επιστροφή του 50% της αποζημίωσης για την πανδημία.
Η κυβέρνηση καλεί τις επιχειρήσεις στην Καρδίτσα και περισσότερες από 600.000 μικρές καιμεσαίες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα να πληρώσουν την πρώτη δόση στις 29 Ιουλίου, ως «κερασάκι στην τούρτα» των υπέρογκων και αδικαιολόγητων αυξήσεων σε ηλεκτρική ενέργεια και καύσιμα.

Είναι φανερό ότι η ΝΔ για άλλη μια φορά αγνοεί πλήρως την πραγματικότητα. Είναι έτοιμη να αφαιρέσει από την αγορά 3 δις ευρώ και να δώσει τη χαριστική βολή στην ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας. Οι μικρές επιχειρήσεις, «τα ζόμπι», όπως τις αποκάλεσε ο κ. Γεωργιάδης, δεν έχουν θέση στο αναπτυξιακό όραμα της κυβέρνησης,όπως και ολόκληρη η κοινωνία.
Με πελατειακές λογικές δίνουν τις όποιες παροχές και φυσικά προσδοκούν ανταλλάγματα. Με αυτή τη λογική είναι και ο ΙΑΝΟΣ Άγιος!!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΡΑΝΤΖΑ
ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ-Πρ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.30
Δύση: 19.02
Σελήνη
10 ημερών
1590
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν τον νεομάρτυρα Μακάριο στην Προύσα.
1825
Ο οπλαρχηγός Αθαν. Σκουρτανιώτης και 45 παλικάρια πυρπολούνται σε εκκλησία στο Μαυρομάτι Θηβών.
1826
Ο Μακρυγιάννης τους τρέπει σε φυγή Τουρκαλβανούς που επιτέθηκαν στην Ακρόπολη.
1907
Τα ανταρτικά σώματα των Οπλαρχηγών Παπαβιέρου και Κατσίγαρη προσβάλλουν το χωριό Παπαδιά Μοριχόβου.
1912
Ο Ελληνικός Στρατός Θεσσαλίας απελευθερώνει την Ελασσόνα και τη Δεσκάτη.
Ο Ελληνικός Στρατός Ηπείρου διέρχεται τον Άραχθο και καταλαμβάνει την τοποθεσία Γριμπόβου.
1941
Οι Βούλγαροι εκτελούν Έλληνες κατοίκους της Δράμας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.