altΣχεδόν δύο χρόνια μετά το καταστροφικό πέρασμα του ΙΑΝΟΥ από το νομό Καρδίτσας,ακόμη δεν έχουν κλείσει οι πληγές που άφησε πίσω του.

Όχι μόνο δεν αποκαταστάθηκαν υποδομές,αλλά εκκρεμούν και πολλές αποζημιώσεις σε επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Υπήρξαν υποσχέσεις, μεγαλοστομίες και κυρίως φωτογραφίες από κυβερνητικά στελέχη και τοπικούς παράγοντες, αποτέλεσμα όμως δεν υπήρξε.
Στο δήμο Μουζακίου, δύο χρόνια μετά,ακόμη γίνονται εργασίες για την αποκατάσταση του περιφερειακού δρόμου.

Ίδια και χειρότερη, η κατάσταση  στο δήμο Αργιθέας. Η έτσι και αλλιώς δύσκολη πρόσβαση για τα ορεινά χωριά είναι,μετά τον ΙΑΝΟ, ακόμη πιο δύσκολη με παρακάμψεις,κατεστραμμένο οδόστρωμα και πεσμένες γέφυρες.

Στο δήμο Καρδίτσας είναι περισσότερες οι καταγγελίες για τις αδιαφανείς διαδικασίες στην ανάθεση των έργων, από τα ίδια τα έργα.
Αυτό όμως που επίσης καθυστερεί και δεν είναι υποδομές που απαιτούν χρόνο, είναι οι αποζημιώσεις στις επιχειρήσεις και στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Η κυβέρνηση και η περιφέρεια αρκέστηκαν, με τη λογική του Άγιου ΙΑΝΟΥ, να μοιράσουν πεντοχίλιαρα και οχταχίλιαρα οριζόντια και όχι πάντα δίκαια,αφήνοντας απλήρωτες μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων,οι οποίες έπαθαν σοβαρές και μεγάλης αξίας καταστροφές.
Σύμφωνα με στοιχεία από το επιμελητήριο της Καρδίτσας oι περισσότερες  επιχειρήσεις δεν έχουν έως σήμερα λάβει ολόκληρο το ποσό της αποζημίωσης που καθορίστηκε.

Ο νομός Καρδίτσας υστερεί σε όλους τους δείκτες ανάπτυξης σε σχέση με τους γειτονικούς νομούς της περιφέρειας Θεσσαλίας.Μετά τον ΙΑΝΟ η οικονομία δεν κατάφερε να ανακάμψει.
Τα μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση για τον περιορισμό της πανδημίας έκαναν ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση. Σε αυτή την εξαιρετικά ζοφερήπραγματικότητα το κράτος ζητά από τις επιχειρήσεις την επιστροφή του 50% της αποζημίωσης για την πανδημία.
Η κυβέρνηση καλεί τις επιχειρήσεις στην Καρδίτσα και περισσότερες από 600.000 μικρές καιμεσαίες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα να πληρώσουν την πρώτη δόση στις 29 Ιουλίου, ως «κερασάκι στην τούρτα» των υπέρογκων και αδικαιολόγητων αυξήσεων σε ηλεκτρική ενέργεια και καύσιμα.

Είναι φανερό ότι η ΝΔ για άλλη μια φορά αγνοεί πλήρως την πραγματικότητα. Είναι έτοιμη να αφαιρέσει από την αγορά 3 δις ευρώ και να δώσει τη χαριστική βολή στην ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας. Οι μικρές επιχειρήσεις, «τα ζόμπι», όπως τις αποκάλεσε ο κ. Γεωργιάδης, δεν έχουν θέση στο αναπτυξιακό όραμα της κυβέρνησης,όπως και ολόκληρη η κοινωνία.
Με πελατειακές λογικές δίνουν τις όποιες παροχές και φυσικά προσδοκούν ανταλλάγματα. Με αυτή τη λογική είναι και ο ΙΑΝΟΣ Άγιος!!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΡΑΝΤΖΑ
ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ-Πρ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.18
Δύση: 18.21
Σελήνη
11 ημερών
1822
Νίκη των Ελλήνων, υπό τον Νικηταρά, στα Μέγαρα.
1849
Πεθαίνει ο Νικήτας Σταματελόπουλος (Νικηταράς ο Τουρκοφάγος).
1943
Δολοφονίες προκρίτων και κατοίκων στη Θεσπρωτία από τους Αλβανούς.
1944
Τμήμα 25 Ιερολοχιτών ενεργεί επιδρομή κατά της νήσου Μυκόνου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"