altΜια πολύ ενδιαφέρουσα επιστημονική εκπαίδευση εξελίχθηκε το χρονικό διάστημα, 17 - 23 Ιουλίου 2022 στο Μουζάκι, από το Εργαστήριο Αγροτικού Χώρου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Δήμο Μουζακίου.
Συμμετείχαν 37 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, καθηγητές καθώς επίσης και ερευνητές από επτά ευρωπαϊκές χώρες

(Φιλανδία, Ιρλανδία, Γαλλία, Ρουμανία, Κροατία, Βουλγαρία και Ελλάδα), οι οποίοι εργάστηκαν πάνω σε «καινοτόμες μεθόδους εκπαίδευσης για την αειφορική ανάπτυξη περιφερειακών αγροτικών περιοχών».
Στόχος του «Σχολείου» ήταν μέσα από συνεργατικές διαδικασίες, οι ερευνητές να κατανοήσουν τις ιδιαιτερότητες των περιφερειακών αγροτικών περιοχών της Ευρώπης και να αναπτύξουν δεξιότητες υποστήριξης καινοτόμων πρωτοβουλιών σε αυτές.
Οι εργασίες επικεντρώθηκαν στη Θεσσαλική Πίνδο, ενώ οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να ανταλλάξουν απόψεις με εκπροσώπους τοπικών πρωτοβουλιών (ατομικών και συλλογικών), αναπτυξιακών φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο υπαίθριων εργαστηρίων γνώσης που αφορούσαν τη βιώσιμη ανάπτυξη αγροτικών περιοχών.
Να σημειωθεί ότι παρόμοιες τεχνικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν και στους Δήμους Λίμνης Πλαστήρα, Πύλης και Μετεώρων.
Το συγκεκριμένο «Θερινό σχολείο» λειτούργησε ως ολοκλήρωση ενός ασύγχρονου διαδικτυακού μαθήματος, το οποίο παρακολούθησαν περίπου 60 φοιτητές από τις 7 συμμετέχουσες χώρες. Ο επταήμερος κύκλος των εργασιών του ολοκληρώθηκε της Παρασκευή 22/7/2022, με μια ενημερωτική συνάντηση των συμμετεχόντων στο Ξενοδοχείο Mouzaki Palace Hotel,την οποία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνη Στάθη,η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Αποστολία Αγγελάκη, ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Ανδρέας Στεργίου, Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ. Κώστας Ζυγογιάννης με τον Οικονομικό Επόπτη κ. Κώστα Λαμπρόπουλο, ο Συντονιστής του «Δικτύου ΟΤΑ Πίνδος» κ. Χρήστος Γκρέκος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Σοφάδων κ. Δημήτρης Φραγκόπουλος κ.α..
Υπογραμμίζεται ότι το σύνολο των αναφερόμενων εκπαιδευτικών δράσεων είναι μέρος του έργου: «Innovative education for sustainable development in peripheral rural areas -RUR’UP», Strategic Partnership (KEy Action 2), Erasmus + Program που υλοποιείται με συντονιστή το Εργαστήρι Αγροτικού Χώρου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.31
Δύση: 19.01
Σελήνη
12 ημερών
1571
Ναυμαχία της Ναυπάκτου όπου οι ενωμένες χριστιανικές δυνάμεις Ενετών, Ισπανών και Ελλήνων κατατροπώνουν τον τουρκικό στόλο.
1608
Επανάσταση των Κυπρίων κατά των Τούρκων.
1820
Η Φιλική Εταιρεία αποφασίζει να επισπευσθεί η έναρξη της Επαναστάσεως και η κάθοδος του Αλεξάνδρου Υψηλάντη στην Πελοπόννησο.
1824
Δύναμη από 4.000 Τούρκους συγκρούεται με 300 Έλληνες στο Πολύδροσο Φωκίδος.
1833
Καθιέρωση της δραχμής ως εθνικού νομίσματος.
1918
Το Α΄ Σώμα Στρατού απελευθερώνει την Δράμα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.