altΗ ΕΟΑΣΚ, καλεί τους φορείς του νομού να πάρουν μέρος μαζικά στην σύσκεψη, το Σάββατο 30/7, στις 12:00 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Μουζακίου.

Οι αγρότες και ο λαός συνολικότερα της περιοχής κανένα απολύτως όφελος δεν έχουν από την «πράσινη» μετάβαση.

Εκτός του γεγονότος πως τα μοναδικού κάλους βουνά και συνολικά ο φυσικός πλούτος της περιοχής «βιάζονται» χωρίς επιστροφή, ενώ στο κομμάτι της ενέργειας κανένα απολύτως όφελος και φθηνό ρεύμα για τους αγρότες, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, κάτι το οποίο βιώνουμε καθημερινά τα τελευταία χρόνια με εκτίναξη των τιμολογίων ρεύματος πάνω από 200%. Την ίδια στιγμή που οι κτηνοτρόφοι της Αργιθέας κινδυνεύουν να εκδιωχτούν από την περιοχή για να πάρουν σάρκα και οστά τα αιολικά πάρκα των ενεργειακών μονοπωλίων.
Την ώρα που ο λαός μας είναι μπροστά στο ενδεχόμενο επισιτιστικής κρίσης λόγο του πολέμου στην Ουκρανία, η εγκατάσταση ΑΠΕ σε παραγωγικά εδάφη που μπορούν να παράγουν προϊόντα δημιουργεί νέους κινδύνους για την διατροφή του λαού και την αυτάρκεια της χώρας μας σε είδη βασικής διατροφής.
Ταυτόχρονα, ενώ οι καλλιέργειες κάθε χρόνο είναι εκτεθειμένη στις φυσικές καταστροφές, τα έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής δεν έχουν προχωρήσει ούτε στο ελάχιστο όλο το τελευταίο διάστημα, αφήνοντας την περιοχή ξανά αθωράκιστη, ενώ τα έργα υποδομής για το πέρασμα των τεραστίου μήκους και όγκου οχημάτων προς την περιοχή του Τυμπάνου έγιναν μέσα σε λίγες μόλις ημέρες, στοιχείο το οποίο, μεταξύ άλλων δείχνει και το σχεδιασμό και τις προτεραιότητες τόσο της Κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και των προηγούμενων.
Η ΕΟΑΣΚ, καταγγέλλει τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία που προσπαθεί να επιβάλει η Κυβέρνηση σε όποιον αντιστέκεται. Εμείς οι αγρότες έχουμε νιώσει στο πετσί μας τον αυταρχισμό και την καταστολή διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις. Γνωρίζουμε όμως καλά πως το οργανωμένο αγροτικό κίνημα σπάει στην πράξη τον τσαμπουκά της εκάστοτε κυβέρνησης με τους μαζικούς αγώνες που δίνει από κοινού με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους τις γυναίκες και την νεολαία.
Καλούμε το λαό της περιοχής να οργανώσει τον αγώνα, όπως πολλές φορές κατά το παρελθόν έχει κάνει ξανά, με επιμέρους κατακτήσεις. Καλούμε σε μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην ευρύτερη περιοχή των βουνοκορφών της περιοχής, στην ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια.

Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.31
Δύση: 19.01
Σελήνη
12 ημερών
1571
Ναυμαχία της Ναυπάκτου όπου οι ενωμένες χριστιανικές δυνάμεις Ενετών, Ισπανών και Ελλήνων κατατροπώνουν τον τουρκικό στόλο.
1608
Επανάσταση των Κυπρίων κατά των Τούρκων.
1820
Η Φιλική Εταιρεία αποφασίζει να επισπευσθεί η έναρξη της Επαναστάσεως και η κάθοδος του Αλεξάνδρου Υψηλάντη στην Πελοπόννησο.
1824
Δύναμη από 4.000 Τούρκους συγκρούεται με 300 Έλληνες στο Πολύδροσο Φωκίδος.
1833
Καθιέρωση της δραχμής ως εθνικού νομίσματος.
1918
Το Α΄ Σώμα Στρατού απελευθερώνει την Δράμα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.