altΑντιπροσωπεία της διοίκησης της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας συναντήθηκε τον περασμένη Παρασκευή με τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου κ. Μιχ. Μιτζικό. Στην συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο νέο δημαρχείο, στην Αργαλαστή, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, δεδομένου ότι οι δημοσιογράφοι - μέλη της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ έχουν ιδιαίτερους δεσμούς με την περιοχή, καθώς στην Μηλίνα και στον Πλατανιά βρίσκονται  αντίστοιχα ο ξενώνας και το κάπινγκ της Ένωσης.

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στο γεγονός ότι ο δήμαρχος Ν. Πηλίου ΄κ. Μιτζικός στάθηκε κατ’ αρχήν θετικός στην προοπτική ανάπτυξης από την Ένωση Συντακτών νέων δραστηριοτήτων στην περιοχή, ως προέκταση του Μουσείου Τύπου που ήδη έχει δρομολογήσει και δημιουργεί σε ιδιόκτητο κτίριο στον Βόλο. Στο πλαίσιο αυτό τέθηκε το αίτημα παραχώρησης δημοτικού ακινήτου, στο οποίο θα μπορούν να στεγαστούν εξειδικευμένες δράσεις του Μουσείου Τύπου και παράλληλα να αναπτυχθούν εκπαιδευτικές δράσεις, όπως ένα θερινό σχολείο δημοσιογραφίας.
Οι συζητήσεις για αυτά τα ζητήματα συμφωνήθηκε να συζητηθούν στο άμεσο μέλλον με στόχο να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία, που εκτός των άλλων θα αναδείξουν ακόμη περισσότερο και τουριστικά  της περιοχή.
Με την ευκαιρία, οι εκπρόσωποι της Ένωσης Συντακτών εξήραν την πρωτοβουλία του δημάρχου να απορροφήσει άνεργο μέλος της για την στελέχωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου, πιστεύοντας ότι ανάλογες πρωτοβουλίες θα αναληφθούν και από άλλους περιφερειακούς δήμους της Θεσσαλίας.
Στη συνάντηση την Ένωση Συντακτών εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Γιώργος Τσιγκλιφύσης, ο γραμματέας Κώστας Γκιάστας, ο ταμίας Μάκης Μπαλλής και ο έφορος Γιώργος Πέτρου.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΘΣτΕ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.20
Δύση: 19.17
Σελήνη
2 ημερών
641
Ο εγγονός του Ηρακλείου, Κώνστας Β΄, ανεβαίνει στον θρόνο.
1672
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Κωνσταντινούπολη τον νεομάρτυρα Νικόλαο από την Θεσσαλία.
1764
Οι Τούρκοι θανατώνουν στη Θεσσαλονίκη με ραβδισμούς τον νεομάρτυρα Ακυλίνα από τον Λαχανά Θεσσαλονίκης.
1822
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Παραμυθιά Έλληνες χριστιανούς που αρνήθηκαν να αλλαξοπιστήσουν.
1831
Δολοφονείται στο Ναύπλιο ο Κυβερνήτης της Ελλάδος Ι. Καποδίστριας.
1905
Στην πλατεία "Ατ Παζάρ" του Μοναστηρίου, απαγχονίζεται από τους Τούρκους ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού Αγώνος καπετάν Κώττας.
1917
Οι Τούρκοι διώκουν Έλληνες σε Νεοχώριο, Καλλίπολη, Ανατολική Θράκη, Σμύρνη και Φιλαδέλφεια.
1918
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει ολόκληρη την Ανατ. Μακεδονία από τους Βουλγάρους.
1941
Ιδρύεται στην Αθήνα το "Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο" (ΕΑΜ), με πρωτοβουλία του ΚΚΕ.
1944
Το 1ο Τάγμα της ΙΙΙ Ορεινής Ταξιαρχίας επιτίθεται κατά της πόλεως Μπελάρια της Ιταλίας και την καταλαμβάνει.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.