altΟλοκληρώθηκε η προθεσμία των μόλις 2+2 μηνών για την υποβολή ενστάσεων επί δηλωθέντων ακινήτων σε επίπεδο Νομού Καρδίτσας η οποία βρήκε τους συναδέλφους μηχανικούς για άλλη μια φορά με εξαιρετικά πιεστικές προθεσμίες, εξαντλητικά ωράρια και υπέρμετρες απαιτήσεις μιας διαδικασίας η οποία ενώ οφείλει να είναι η μεγάλη παρακαταθήκη για τα ακίνητα και τις ιδιοκτησίες για όλα τα επόμενα χρόνια, αντιμετωπίζεται κατ’ αυτό τον τρόπο.

Οι συνάδελφοι μηχανικοί, όλων των ειδικοτήτων και όχι μόνο, είχαν να διαχειριστούν έναν όγκο αιτημάτων για όλο το Νομό, δυσανάλογο του χρονικού περιθωρίου το οποίο προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία με ότι αυτό συνεπάγεται σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο. Η «αναίμακτη» ολοκλήρωση της συγκεκριμένης διαδικασίας μας χρήζει ήδη νικητές.
Ως Σύλλογος Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Ν. Καρδίτσας, με μια σειρά πρωτοβουλιών τις οποίες πήραμε στην αρχή της διαδικασίας υποβολής των ενστάσεων επισημάναμε όλες αυτές τις δυσκολίες που έχει, ούτως ή άλλως, η συγκεκριμένη διαδικασία οι οποίες για μια σειρά από υποκειμενικούς λόγους, γινόταν πολλαπλά μεγαλύτερη. Στα πλαίσια αυτά καταφέραμε και επιτύχαμεπαράταση υποβολής των εξαρτημένων Τοπογραφικών Διαγραμμάτων, βασικό επιστημονικό και επαγγελματικό αντικείμενο του Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού, τουλάχιστον ως τα τέλη του Οκτώβρη. Παράλληλα, μετά από αλλεπάλληλες επικοινωνίες με τον ανάδοχο, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, δύναται να κατατεθούν επιπλέον ενστάσεις ως τις 02/09, προθεσμία η οποία σε κάθε περίπτωση, επίσης δεν επαρκεί αναλογιζόμενοι τη θεσμική βαρύτητα της συγκεκριμένης διαδικασίας.
Ως Δ.Σ. του Συλλόγου Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Ν. Καρδίτσας συγχαίρουμε και συμπαραστεκόμαστε σε όλους τους συναδέλφους Μηχανικούς, οι οποίοι υπό αντίξοες συνθήκες, έδωσαν την συγκεκριμένη μάχη για τη διασφάλιση των περιουσιών- ιδιοκτησιών των εργαζομένων και όχι μόνο. Δηλώνουμε πως θα είμαστε δίπλα, ως οφείλουμε, σε κάθε ζήτημα του κλάδου θα παρουσιάζεται και μέσα από όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες να επιχειρούμε να δίνουμε λύσεις σε αυτά τα οποία οι αρμόδιοι φορείς αρνούνται να ανταποκριθούν.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Ν. Καρδίτσας
Βασίλης Ελευθερίου Παντελής Τσουκαλάς
Πρόεδρος Γραμματέας

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.31
Δύση: 19.01
Σελήνη
12 ημερών
1571
Ναυμαχία της Ναυπάκτου όπου οι ενωμένες χριστιανικές δυνάμεις Ενετών, Ισπανών και Ελλήνων κατατροπώνουν τον τουρκικό στόλο.
1608
Επανάσταση των Κυπρίων κατά των Τούρκων.
1820
Η Φιλική Εταιρεία αποφασίζει να επισπευσθεί η έναρξη της Επαναστάσεως και η κάθοδος του Αλεξάνδρου Υψηλάντη στην Πελοπόννησο.
1824
Δύναμη από 4.000 Τούρκους συγκρούεται με 300 Έλληνες στο Πολύδροσο Φωκίδος.
1833
Καθιέρωση της δραχμής ως εθνικού νομίσματος.
1918
Το Α΄ Σώμα Στρατού απελευθερώνει την Δράμα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.