altΜε επιτυχία διεκπεραιώθηκε η κινητικότητα του 2ου Γυμνασίου Καρδίτσας στην Ποτέντσα της Ιταλίας κατά την περίοδο 23-30 Ιουλίου 2022 στο πλαίσιο του σχεδίου Erasmus+ (Δράση ΚΑ1) με τίτλο «Παρουσιάζοντας το σχολείο μας στην Ευρώπη» σε συνεργασία με τον ιταλικό οργανισμό EURO-NET. Στην κινητικότητα πήραν μέρος οι καθηγήτριες του σχολείου Τσατσαρώνη Βασιλική (διευθύντρια), Ρόπη Γεωργία και Γαρίτου Αντιγόνη.

Οι συμμετέχουσες έτυχαν εξαιρετικής υποδοχής και φιλοξενίας από τους υπευθύνους του κέντρου εκπαίδευσης και επιμορφώθηκαν λεπτομερώς στον τρόπο σχεδιασμού, υλοποίησης και οργάνωσης σχεδίων Erasmus, με έμφαση στις αλλαγές που θεσμοθετήθηκαν στα καινούρια σχετικά προγράμματα. Οι καθηγήτριες παρουσίασαν τα προγράμματα Erasmus που διενεργεί το σχολείο και συζήτησαν για τις προοπτικές διεύρυνσης και βελτίωσης των σχετικών δραστηριοτήτων. Επιπλέον, σε συνεργασία με τον οργανισμό, πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές επισκέψεις, όπου οι συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις φυσικές και πολιτιστικές ιδιαιτερότητες και ομορφιές της γύρω περιοχής, με έμφαση στον ελληνικό χαρακτήρα της Κάτω Ιταλίας.
Πέρα από τις γνώσεις και τις εμπειρίες που αποκόμισαν, οι καθηγήτριες είχαν την ευκαιρία να συσφίξουν τις σχέσεις τους με τους εταίρους από την Ιταλία, να ανταλλάξουν ιδέες, να εξασκήσουν τις δεξιότητές τους στην αγγλική γλώσσα και να βιώσουν έμπρακτα τι σημαίνει να είσαι Ευρωπαίος πολίτης, που αποτελούν επίσης βασικούς στόχους των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+, επιστρέφοντας στην πόλη μας με άριστες εντυπώσεις. Η διεύθυνση και το προσωπικό του σχολείου συγχαίρουν τις παραπάνω εκπαιδευτικούς, αλλά και όλους τους υπόλοιπους που συνέβαλαν στην υλοποίηση της δράσης και εύχονται ανάλογες όμορφες προσπάθειες να συνεχιστούν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.20
Δύση: 19.17
Σελήνη
2 ημερών
641
Ο εγγονός του Ηρακλείου, Κώνστας Β΄, ανεβαίνει στον θρόνο.
1672
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Κωνσταντινούπολη τον νεομάρτυρα Νικόλαο από την Θεσσαλία.
1764
Οι Τούρκοι θανατώνουν στη Θεσσαλονίκη με ραβδισμούς τον νεομάρτυρα Ακυλίνα από τον Λαχανά Θεσσαλονίκης.
1822
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Παραμυθιά Έλληνες χριστιανούς που αρνήθηκαν να αλλαξοπιστήσουν.
1831
Δολοφονείται στο Ναύπλιο ο Κυβερνήτης της Ελλάδος Ι. Καποδίστριας.
1905
Στην πλατεία "Ατ Παζάρ" του Μοναστηρίου, απαγχονίζεται από τους Τούρκους ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού Αγώνος καπετάν Κώττας.
1917
Οι Τούρκοι διώκουν Έλληνες σε Νεοχώριο, Καλλίπολη, Ανατολική Θράκη, Σμύρνη και Φιλαδέλφεια.
1918
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει ολόκληρη την Ανατ. Μακεδονία από τους Βουλγάρους.
1941
Ιδρύεται στην Αθήνα το "Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο" (ΕΑΜ), με πρωτοβουλία του ΚΚΕ.
1944
Το 1ο Τάγμα της ΙΙΙ Ορεινής Ταξιαρχίας επιτίθεται κατά της πόλεως Μπελάρια της Ιταλίας και την καταλαμβάνει.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.