altΝα μην επεκταθεί και μονιμοποιηθεί η εργασία των γιατρών με «μπλοκάκι».
Να προσληφθούν άμεσα οι γιατροί για όλες τις κενές θέσεις, με διπλασιασμό μισθών και αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί είχαμε προειδοποιήσει από την πρώτη στιγμή για την επικινδυνότητα λειτουργίας του ακτινολογικού τμήματος του νοσοκομείου Καρδίτσας χωρίς τον απαραίτητο αριθμό γιατρών ακτινοδιαγνωστών.

Είχαμε επανειλημμένα επισημάνει τις εξελίξεις και πριν φτάσουμε στο σημείο να «ξεμείνει» με ένα μόνο ακτινολόγο εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, όταν προειδοποιούσαμε πριν από τρία χρόνια για τις συνθήκες εντατικοποίησης, εξαναγκαστικής υπερεργασίας σε συνθήκες μάλιστα εκτίναξης των περιστατικών λόγω της πανδημίας και στο έδαφος των χαμηλών μισθών και της υψηλής φορολόγησης.
Με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις, συναντήσεις με τις διοικήσεις, κινητοποιήσεις στην πύλη του νοσοκομείου και στο κέντρο της πόλης, ακόμα και με αναφορά στον εισαγγελέα πριν σχεδόν δύο χρόνια διεκδικούσαμε την άμεση κάλυψη με μία προκήρυξη ΟΛΩΝ των κενών οργανικών θέσεων ακτινολόγων. Κάτι που δεν έγινε ποτέ με ευθύνη διοικήσεων και υπουργείου.
Μετά από σχεδόν δύο χρόνια πολυτάραχης και κατά περιόδους επισφαλούς λειτουργίας του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος και επακόλουθα συνολικά του νοσοκομείου, ήρθε η ώρα η διοίκηση να προχωρήσει τα σχέδια της κυβέρνησης για παραπέρα ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας. Με απόφασή του στις 8-2-24 το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου προχωρά σε προκήρυξη διαγωνισμού  με στόχο τη σύναψη σύμβασης με ιδιώτη γιατρό για την κάλυψη του ακτινολογικού για 12 μήνες.
Κάτι το οποίο συμβαίνει ήδη τους τελευταίους μήνες με σχετικά περιορισμένες χρονικά και οικονομικά συμβάσεις. Ήδη το νοσοκομείο με απόφαση του ΔΣ από 25-1-24,μετά από πρόσκληση σε διαπραγμάτευση, έκανε συμβάσεις με δύο γιατρούς με απόδειξη παροχής υπηρεσιών για ένα έτος με αποδοχές επιμελητή Ά και επτά εφημερίες το μήνα. Πλέον επεκτείνονται αυτές οι συμβάσεις παίρνοντας τη μορφή μονιμοποίησης ουσιαστικά αυτού του τρόπου λειτουργίας του ακτινολογικού.
Υλοποιείται, δηλαδή, αυτό που δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός υγείας στη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της ΟΕΝΓΕ. Ότι οι υπηρεσίες των εργαστηρίων στα νοσοκομεία θα παραχωρούνται σε ιδιώτες, οι οποίοι θα εκμεταλλεύονται τις υποδομές του δημόσιου νοσοκομείου για τα κέρδη τους.
Η επίκληση του ΔΣ του Νοσοκομείου στις σχετικές του αποφάσεις ότι η ενέργεια αυτή προωθείται «επειδή συντρέχουν εξαιρετικοί και επείγοντες λόγοι, για την προστασία της υγείας των πολιτών, τη μη έκθεση της ζωής τους σε κίνδυνο, τη συνεχή λειτουργία του Νοσοκομείου και την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» επιβεβαιώνει την ορθότητα της στάσης της ΕΙΝΚΥΝΚ όλο το προηγούμενο διάστημα και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι οι ήδη υπάρχουσες τεράστιες ελλείψεις θα αξιοποιούνται ως το άλλοθι για την παραπέρα εμπορευματοποίηση της υγείας.
Ακόμα πιο προκλητικό είναι το γεγονός ότι η τελευταία διακήρυξη για διαγωνισμό αφορά σύμβαση με ιδιώτη γιατρό για 12 μήνες, με καθημερινό πρωινό ωράριο με μόλις τρεις ώρες φυσική παρουσία την ημέρα, για μόλις 5 έως 8 εξωτερικούς ασθενείς και επτά εικοσιτετράωρα εξ αποστάσεως κάλυψη των εφημεριών. Το κόστος για το Νοσοκομείο θα είναι 140.000ευρώ!!!
Είναι σκανδαλώδης πρόκληση γιατί με αυτό το ποσό χρημάτων θα μπορούσαν να καλυφθούν και οι 4 κενές οργανικές θέσεις με διπλασιασμό του μισθού, αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών και αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες, όπως διεκδικούμε και θα αποτελούσε το πραγματικό κίνητρο για να έρθουν γιατροί και να καλυφθούν ολοκληρωμένα οι ανάγκες για ασφαλή λειτουργία του ακτινολογικού και των ασθενών για την υγεία τους.
Μετά την είσοδο εργολαβικών ιδιωτικών εταιρειών σε σίτιση, φύλαξη και καθαριότητα, άνοιξε ο δρόμος για το ξεπούλημα των υποδομών και υπηρεσιών στους τομείς της διάγνωσης μέχρι και ιατρονοσηλευτικών πράξεων, αφού εκεί οδηγούν οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία, την είσοδο ιδιωτών στα νοσοκομεία και την «έξοδο» γιατρών του δημοσίου σε ιδιωτικά ιατρεία και θεραπευτήρια.
Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα, είναι κοινωνική ανάγκη και δικαίωμα για όλους.

Διεκδικούμε:
•Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με μία προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων.
•Αυξήσεις στις αποδοχές μας με διπλασιασμό των μισθών, αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών και αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.
•Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την υγεία με μηδενισμό της συμμετοχής των ασθενών για φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες και νοσηλείες.

Ή τα κέρδη τους ή η υγεία και οι ζωές μας.
Συμμετέχουμε μαζικά στις 28 Φεβρουαρίου στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία και στη Συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας στις 12μ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
ΤΗΣ Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               
ΓΑΖΟΣ ΕΚΤΟΡΑΣ                                                
Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΗΧΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.49
Δύση: 19.07
Σελήνη
9 ημερών
1566
Ο Πιαλή Πασάς με 10.000 άνδρες εκδιώκει τους και Γενουάτες καταλαμβάνει την Χίο.
1821
Ο Πρόκριτος Κων. Λαχανάς κηρύσσει την Επανάσταση στην Σάμο, υψώνοντας την Σημαία της Επαναστάσεως στην πόλη Βαθύ.
1822
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Αδριανούπολη τον πρώην Οικουμενικό Πατριάρχη Κύριλλο και άλλους κληρικούς και λαϊκούς.
1897
Σημειώνεται η μοναδική Ελληνική νίκη, στην περιοχή Βελεστίνου, κατά τον ατυχή Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897.
1941
Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει την Ερσέκα και την Χειμάρρα.
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν την Κατερίνη και τα Γρεβενά.
1944
Φονεύεται από αντάρτες του ΕΛΑΣ ο Σχης Δημήτριος Ψαρρός και πολλοί αιχμαλωτισθέντες συμπολεμιστές του.
1956
Κύπριοι αγωνιστές της ΕΟΚΑ ανατινάζουν δύο δεξαμενές πετρελαίου στην Λευκωσία.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"