altΔείτε live η πορεία της κακοκαιρίας

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα το βράδυ της Παρασκευής (19/4) με τα φαινόμενα να επιμένουν και το Σάββατο, σύμφωνα με την επικαιροποίηση του εκτάκτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Το βαρομετρικό χαμηλό έχει περάσει στο βόρειο Αιγαίο, όπου προβλέπεται να βαθύνει και να συνεχίσει να επηρεάζει κυρίως τα ανατολικά τμήματα της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου (20/4), οπότε και θα κινηθεί ανατολικότερα.

Τοπικές χαλαζοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο.
Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάνουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Αναλυτικά η εξέλιξη της κακοκαιρίας
-Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα Σάββατο (20-04-24):

Μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία (κυρίως στον ν. Μαγνησίας και τα ανατολικά τμήματα του ν. Λάρισας), τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τα βόρεια τμήματα), σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως ν. Πιερίας, ν. Χαλκιδικής), τη Θράκη (κυρίως τα νότια και ανατολικά τμήματα), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα έως σήμερα το μεσημέρι θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και παρουσιάζουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις παρακάτω περιοχές:
-Θεσσαλία (κυρίως ανατολικά)
-Σποράδες
-Νότια Πιερία
-Βόρεια Εύβοια
-Νομό Φθιώτιδας (στα βόρεια)
-Νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο)

Πλημμύρισαν Πήλιο και Αλμυρός
Σφοδρή βροχόπτωση σε Νότιο Πήλιο και Αλμυρό προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα στις περιοχές που είχαν πλημμυρίσει και το φθινόπωρο, με φαινόμενα να διαρκούν όλο το βράδυ, ενώ ο κρατικός μηχανισμός είναι σε επιφυλακή.
Στο επίκεντρο των φαινομένων βρέθηκε και η Καρδίτσα, με τους δρόμους να πλημμυρίζουν από τις βροχές.
Μάλιστα, το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες και χαλαζόπτωση να προκαλούν πλημμύρες στους δρόμους σε Ζαγορά, Μηλιές και άλλα χωριά. Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας με μηχανήματα να επιχειρούν σε 115 σημεία, τα 50 από αυτά στη Μαγνησία και τα 13 στα νησιά των Βόρειων Σποράδων.

Περισσότερα στο cnn.gr - εδώ

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.11
Δύση: 18.34
Σελήνη
25 ημερών
642
Οι Άραβες κατακτούν την Αίγυπτο καθώς ο Ελληνικός Στόλος εγκαταλείπει την Αλεξάνδρεια.
1176
Οι Σελτζούκοι Τούρκοι νικούν τον Αυτοκρατορικό Στρατό στο Μυριοκέφαλο της Μικράς Ασίας.
1912
Η Ελλάς κηρύσσει γενική επιστράτευση (Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος).
1922
Ο Μητροπολίτης Κυδωνιών Γρηγόριος, ο Αρχιμανδρίτης Ευγένιος και 22 ιερείς κατακρεουργούνται μετά από βασανιστήρια.
1943
Τμήματα ανταρτών επιτίθενται κατά γερμανικής φάλαγγας στην γέφυρα Τσακορέματος στην οδό Άμφισσας-Λιδωρικίου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!