altΛίγο πριν σηκωθεί η αυλαία των φετινών Πανελληνίων εξετάσεων, έχει μεγάλη σημασία να φροντίσουμε ώστε τα παιδιά να είναι σε ήρεμη ψυσική κατάσταση αλλά και σωστά ενημερωμένα, τόσο όσον αφορά στον τρόπο διεξαγωγής της εξεταστικής με μικρά tips «επιβίωσης» όσο και τις βασικές υποχρεώσεις τους, όπως για παράδειγμα να φροντίσουν να μην ακυρωθεί το γραπτό τους από άγνοια και αβλεψία. 
Κατ' αρχάς είναι σημαντικό να γνωρίζουν ακριβώς τις μέρες διεξαγωγής των εξετάσεων για το κάθε μάθημα.
Αύριο, λοιπόν, Πέμπτη 30 Μαΐου, οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων ανοίγουν την αυλαία των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων με το μάθημα των Νέων Ελληνικών. Την σκυτάλη παίρνουν, αύριο Παρασκευή 31 Μαΐου, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γενικών Λυκείων με το μάθημα Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας, ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.
Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.11
Δύση: 18.34
Σελήνη
25 ημερών
642
Οι Άραβες κατακτούν την Αίγυπτο καθώς ο Ελληνικός Στόλος εγκαταλείπει την Αλεξάνδρεια.
1176
Οι Σελτζούκοι Τούρκοι νικούν τον Αυτοκρατορικό Στρατό στο Μυριοκέφαλο της Μικράς Ασίας.
1912
Η Ελλάς κηρύσσει γενική επιστράτευση (Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος).
1922
Ο Μητροπολίτης Κυδωνιών Γρηγόριος, ο Αρχιμανδρίτης Ευγένιος και 22 ιερείς κατακρεουργούνται μετά από βασανιστήρια.
1943
Τμήματα ανταρτών επιτίθενται κατά γερμανικής φάλαγγας στην γέφυρα Τσακορέματος στην οδό Άμφισσας-Λιδωρικίου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!