Έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, που θα ισχύσουν έως την Παρασκευή
Διανύουμε μία δύσκολη εβδομάδα, καθώς ο υδράργυρος θα χτυπήσει κόκκινο, αγγίζοντας τοπικά έως και 42 βαθμούς Κελσίου.
Το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, που θα ισχύσουν έως την Παρασκευή.
Μεταξύ άλλων προβλέπεται απαγόρευση στις χειρωνακτικές εργασίες σε εξωτερικούς χώρους τις ώρες 12-17.00 και τηλεργασία για τις ευπαείς ομάδες.
Αντίστοιχα και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο υπάρχει πρόβλεψη για τηλεργασία και ευέλικτο ωράριο προσέλευσης. Σε περίπτωση που κάποιος ανήκει στις ευπαθείς ομάδες και η εργασία του δεν μπορεί να τελεστεί με τηλεργασία μπορεί να κάνει χρήση ειδικής άδειας.
Ακραίες θερμοκρασίες εώς την Παρασκευή
Οι θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής προς την περιοχή μας συνεχίζουν να προκαλούν στη χώρα μας πολύ υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες θα διατηρηθούν μέχρι την Παρασκευή (19-7-2024).
Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας, κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Στις παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη λόγω της θαλάσσιας αύρας.
Σε υψηλά επίπεδα θα διατηρηθούν και οι ελάχιστες θερμοκρασίες, οι οποίες κυρίως την Τετάρτη (17-7-2024) και την Πέμπτη (18-7-2024) θα κυμαίνονται περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.
Αναλυτικά:
Την Τρίτη (16-7-2024) η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει:
Στη Μακεδονία, τη Θράκη και την Ήπειρο τους 40 με 41 και τοπικά τους 42 βαθμούς Κελσίου.
Στη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη δυτική Πελοπόννησο τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.
Στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο τους 40 με 41 και τοπικά τους 42 βαθμούς Κελσίου.
Στο Ιόνιο, τα νησιά Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.
Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.
Την Τετάρτη (17-7-2024) και την Πέμπτη (18-7-2024) η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει:
Στο εσωτερικό της δυτικής, κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας τους 41 με 42 και πιθανώς την Τετάρτη τους 43 βαθμούς Κελσίου.
Στο Ιόνιο, τα νησιά Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.
Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.
Την Παρασκευή (19-7-2024) κυρίως στη βόρεια χώρα θα εκδηλωθούν φαινόμενα αστάθειας και η μέγιστη θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και προβλέπεται να φτάσει:
Στα βόρεια ηπειρωτικά τους 37 με 39 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.
Στο Ιόνιο, τα νησιά Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.
Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.
Περισσότερα στο ethnos.gr
.
|
![]() |
||||||||||||||||
![]() |
![]() |
Το αεροδρόμιο
Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν. Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη: – Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο; – Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης. Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο: – Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο! |
|
Γιατί θέλουμε η πένα μας να γράφει την αλήθεια.
Η δημόσια ενημέρωση είναι καθήκον ενός δημοσιογράφου. Η ομάδα μας έχει ως σκοπό τον ελεύθερο λόγο άνευ κινήτρων. Η πένα μας έχει όνομα!