alt-Σήμερα η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου
 
-Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ
 
Oι θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής προς μεγάλο τμήμα της ανατολικής Ευρώπης και τα Βαλκάνια θα συνεχίσουν να προκαλούν στη χώρα μας πολύ υψηλές θερμοκρασίες, με τις υψηλότερες τιμές να σημειώνονται σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη (18/7) στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας, κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.
 Λόγω του παρατεταμένου καύσωνα έκτακτα μέτρα προστασίας που θα ισχύσουν έως και την Παρασκευή. Η παύση εργασιών σε εξωτερικούς χώρους είναι υποχρεωτική μεταξύ 12:00 -17:00, ενώ προβλέπεται -όπου είναι εφικτό-, η τηλεργασία για όσους ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και εργάζονται στον Δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα.
 
Αν και θα συνεχιστεί το ισχυρό μελτέμι και τις επόμενες ημέρες στο Αιγαίο, λίγο η θερμοκρασία θα ανέβει σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Την Παρασκευή τοπικές καταιγίδες αναμένονται στη βόρεια Ελλάδα και η θερμοκρασία στα βόρεια θα σημειώσει μικρή πτώση. Λίγο ακόμα θα υποχωρήσει το Σάββατο και την Κυριακή όμως και πάλι θα είναι πάνω από τα κανονικά επίπεδα , ενδεικτικά στην Αθήνα και πάνω από 38ο.
 
Πιο αναλυτικά για σήμερα Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά και λίγες μπόρες θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
 
Η θερμοκρασία θα φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Θα φτάσει στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τους 41 με 42 και κατά τόπους στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τους 43 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο, το ανατολικό Αιγαίο και τη νότια Κρήτη τους 38 με 40 βαθμούς. Χαμηλότερες θερμοκρασίες στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη.
 
Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Oι άνεμοι βόρειοι στα ανατολικά 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία από 30 έως 39 με 40 βαθμούς στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι επίσης αίθριος, με λίγα σύννεφα το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και το μεσημέρι νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 26 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.
 
Η θερμοκρασία ανά περιοχή
 
Σύμφωνα με την την Επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσιας:
 
Α. στις παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη από τη θερμοκρασία στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας και
 
Β. σε υψηλά επίπεδα θα διατηρηθούν και οι ελάχιστες θερμοκρασίες, οι οποίες θα κυμαίνονται στις περισσότερες περιοχές περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.
 
Πιο αναλυτικά:
 
Σήμερα και αύριο Πέμπτη (18/7) η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει:
 
α. Στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τους 41 με 42 και τοπικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τους 43 βαθμούς Κελσίου.
 
β. Στο Ιόνιο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.
 
γ. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.
 
δ. Στην Αττική και το νομό Θεσσαλονίκης τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.
 
Την Παρασκευή (19/7) η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει:
 
α. Στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.
 
β. Στο Ιόνιο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.
 
γ. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.
 
δ. Στην Αττική και το νομό Θεσσαλονίκης τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.
 
Επισημαίνεται ότι την Παρασκευή μετά το μεσημέρι και μέχρι και το απόγευμα στη βόρεια χώρα θα εκδηλωθούν φαινόμενα αστάθειας.
 
Πηγή ertnews.gr
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.10
Δύση: 18.36
Σελήνη
24 ημερών
1462
Ο Γενουάτης Νικόλαος Gattilusi παραδίδει υπό όρους το κάστρο της Μυτιλήνης στον σουλτάνο Μεχμέτ Β΄.
1669
Ο Ενετός Φραγκίσκος Μοροζίνης παραδίδει το Ηράκλειο της Κρήτης στους Τούρκους.
1828
Τουρκική επίθεση κατά των ανδρών των Ε. Μακρυγιάννη και Ι. Φαρμάκη στην θέση Μυρμηγκάρι Ναυπάκτου.
Δύναμη 600 Τούρκων επιτίθεται στα Καστέλλια Φωκίδος εναντίον των Ελλήνων.
1905
Τα ανταρτικά σώματα Μακρή και Βλαχογιάννη συγκρούονται και σχεδόν διαλύουν το κομιτατζήδικο τμήμα του βοεβόδα Ναούμ.
1918
Υπογράφεται στην Θεσσαλονίκη ανακωχή μεταξύ Βουλγαρίας και Συμμάχων.
1922
Ορκίζεται νέα κυβέρνηση, υπό τον Σωτήριο Κροκιδά, ενώ ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος αναγκάζεται να εγκαταλείψει την Ελλάδα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!