Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας συζητήθηκε ο ορισμός εκπροσώπων της Π.Ε.Δ. ως μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο του νεοσύστατου Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας Ανώνυμη Εταιρεία (Ο.Δ.Υ.Θ. Α.Ε.)
Εκπρόσωποι της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας στο Δ.Σ. του Ο.Δ.Υ.Θ. Α.Ε. –σύμφωνα με την κατά πλειοψηφία απόφαση - ορίστηκαν οι:
Τακτικά μέλη:
Νικόλαος Σακκάς – Πρόεδρος ΠΕΔ Θεσσαλίας, Δήμαρχος Δ. Τρικκαίων
Δημήτριος Νασίκας – Γραμματέας Δ.Σ. ΠΕΔ Θεσσαλίας, Δήμαρχος Δ. Ρήγα Φεραίου
Αναπληρωματικά μέλη:
Ιορδάνης Εσκίογλου – Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΠΕΔ Θεσσαλίας, Δήμαρχος Δ. Φαρσάλων (αναπληρωτής Ν. Σακκά)
Μιχαήλ Μιτζικός – Δήμαρχος Δ. Νότιου Πηλίου (αναπληρωτής Δ. Νασίκα)
Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον σχετικό νόμο, η Π.Ε.Δ. έχει δύο εκπροσώπους στο Δ.Σ. του ΟΔΥΘ, ενώ η Περιφερειακή Ένωση Θεσσαλίας είναι ο πρώτος φορέας που όρισε επισήμως μέλη στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.
Μετά την απόφαση ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και δήμαρχος Τρικκαίων Ν. Σακκάς υπογράμμισε πως «είναι σημαντικό το ότι ως ΠΕΔ Θεσσαλίας, ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, συμμετέχουμε στον Οργανισμό, για να διαχειριστούμε τα ύδατα της περιφέρειάς μας και να ασχοληθούμε ακόμη πιο ενεργά με τα αναγκαία έργα στην περιοχή μας».
Επισημαίνεται πως σύμφωνα με το νόμο σύστασης, σκοπός του ΟΔΥΘ είναι «η εποπτεία και η υλοποίηση των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκάνης Απορροής Ποταμού και Κινδύνου Πλημμύρας, το Στρατηγικό Σχέδιο Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας, ο συντονισμός και η συνεχής επίβλεψη της εφαρμογής των μέτρων προστασίας και διαχείρισης των υδάτων, καθώς και η χορήγηση αδειών χρήσης ύδατος».
.
|
![]() |
||||||||||||||||
![]() |
![]() |
Το αεροδρόμιο
Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν. Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη: – Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο; – Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης. Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο: – Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο! |
|
Γιατί θέλουμε η πένα μας να γράφει την αλήθεια.
Η δημόσια ενημέρωση είναι καθήκον ενός δημοσιογράφου. Η ομάδα μας έχει ως σκοπό τον ελεύθερο λόγο άνευ κινήτρων. Η πένα μας έχει όνομα!