altΜείωση των λογαριασμών υπόσχονται τα πορτοκαλί τιμολόγια

Από τις αρχές του 2025 φαίνεται ότι θα βγουν στην αγορά τα πορτοκαλί τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας στα οποία η χρέωση θα γίνεται σε πραγματικό χρόνο, ακόμα και ανά 15 λεπτά, και όχι σε μέσους όρους ημέρας. Μάλιστα, υπάρχει στόχος 150.000 επιχειρήσεις που έχουν ψηφιακό μετρητή να μπουν στα πορτοκαλί δυναμικά τιμολόγια στις αρχές του έτους και να ακολουθήσουν έπειτα και άλλες επιχειρήσεις αλλά και τα νοικοκυριά.

Γιατί είναι σημαντικά τα πορτοκαλί τιμολόγια
Γιατί δίνουν στον καταναλωτή τη δυνατότητα να χρεώνεται με την ώρα για το ρεύμα που καταναλώνει. Να ξέρεις δηλαδή τι πληρώνεις κάθε ώρα και να μεταφέρεις την κατανάλωση στις ώρες που η χρέωση είναι μειωμένη. Για παράδειγμα, από τις 12-3 το μεσημέρι η μεγαβατώρα κοστίζει από 00,4 ευρώ. Ενώ στις 7 το απόγευμα κοστίζει 136,5 ευρώ και στις 8 195 ευρώ.

Τι θα γίνει με τα νοικοκυριά
Το σχέδιο του ΔΕΔΔΗΕ είναι μέσα στο 2025 να συνδεθούν άλλες 170.000 επιχειρήσεις, μιλάμε για μεγάλες επιχειρήσεις της μέσης τάσης αλλά και επιχειρήσεις χαμηλής τάσης δηλαδή φούρνους, σούπερ μάρκετ και δημόσια κτίρια. Έτσι 350.000 επιχειρήσεις θα έχουν πορτοκαλί δυναμικά τιμολόγια και αυτό είναι το 45-55% της συνολικής κατανάλωσης ρεύματος στη χώρα.
Το θέμα είναι τι θα γίνει με τα νοικοκυριά γιατί εκεί έχουμε τους πολλούς καταναλωτές. Το αισιόδοξο σενάριο είναι να αρχίσουν να συνδέονται από το δεύτερο εξάμηνο του 2025 αλλά δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Πηγή ethnos.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.10
Δύση: 18.36
Σελήνη
24 ημερών
1462
Ο Γενουάτης Νικόλαος Gattilusi παραδίδει υπό όρους το κάστρο της Μυτιλήνης στον σουλτάνο Μεχμέτ Β΄.
1669
Ο Ενετός Φραγκίσκος Μοροζίνης παραδίδει το Ηράκλειο της Κρήτης στους Τούρκους.
1828
Τουρκική επίθεση κατά των ανδρών των Ε. Μακρυγιάννη και Ι. Φαρμάκη στην θέση Μυρμηγκάρι Ναυπάκτου.
Δύναμη 600 Τούρκων επιτίθεται στα Καστέλλια Φωκίδος εναντίον των Ελλήνων.
1905
Τα ανταρτικά σώματα Μακρή και Βλαχογιάννη συγκρούονται και σχεδόν διαλύουν το κομιτατζήδικο τμήμα του βοεβόδα Ναούμ.
1918
Υπογράφεται στην Θεσσαλονίκη ανακωχή μεταξύ Βουλγαρίας και Συμμάχων.
1922
Ορκίζεται νέα κυβέρνηση, υπό τον Σωτήριο Κροκιδά, ενώ ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος αναγκάζεται να εγκαταλείψει την Ελλάδα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!