altΗ Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου, σε ανάμνηση της υπογραφής της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 10 Δεκεμβρίου 1948. Όραμα των εμπνευστών της, ένας κόσμος με δικαιώματα και ελευθερίες χωρίς διακρίσεις.

Η ημέρα αυτή αποτελεί ευκαιρία για να υπενθυμιστεί ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι οικουμενικά, αδιαίρετα, αναφαίρετα, αλληλεξαρτώμενα και αλληλένδετα. Ενώ η προαγωγή και η προστασία τους αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την προάσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ο πραγματικός σεβασμός και η πραγμάτωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι επίσης απαραίτητα για την ειρήνη, τη δημοκρατία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Τα ανθρώπινα δικαιώματα σήμερα: Η εξέλιξη» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2024 στις 20:00 στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας-Γιώργος και Λένα Γουργιώτη (οδός Γ. Γουργιώτη-πάροδος οδ. Φαρσάλων).
Για το θέμα θα μιλήσουν οι:
Θεοφανώ Παπαζήση, Ομότιμη Καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΑΠΘ, Πανούσης Ιωάννης, Ομότιμος Καθηγητής Εγκληματολογίας, Βαλιανάτος Γρηγόρης, Δημοσιογράφος.
Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος.
Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.47
Δύση: 17.33
Σελήνη
26 ημερών
1720
Αποκεφαλίζεται στην Κωνσταντινούπολη από τους Τούρκους ο νεομάρτυρας Αυξέντιος από την Ήπειρο.
1822
Φονεύεται από τους Τούρκους ο Αλή Πασάς των Ιωαννίνων.
1823
Σφαγές Ελλήνων από τους Τούρκους στο Λασίθι Κρήτης.
1827
Σώμα 500 ανδρών επιχειρεί να καταλάβει το μοναστήρι "Άγιος Σπυρίδων" στην Καστέλλα του Πειραιά.
1955
Οι αγγλικές αρχές κατοχής κατάσχουν στην Πάφο πολεμικό υλικό που κατέπλευσε από την ελεύθερη Ελλάδα για την ΕΟΚΑ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!