altΜια εξαιρετική βιωματική δράση πραγματοποιήθηκε στο 4ο ΓΕΛ Καρδίτσας, σε συνεργασία με το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Σοφάδων την Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2025. Το  4ο ΓΕΛ Καρδίτσας φιλοξένησε ομάδα εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση σε θέματα διαφορετικότητας και αναπηρίας.

Μαθητές και καθηγητές διαφορετικών ειδικοτήτων και από τα δύο σχολεία πραγματοποίησαν πειράματα στο εργαστήριο Χημείας, παρασκεύασαν αρωματικά έλαια, χόρεψαν και έπαιξαν ομαδικά παιγνίδια, επιτυγχάνοντας έμπρακτα την ώσμωση, τη συμπερίληψη, τον αλληλοσεβασμό και την καλλιέργεια της ανοχής στη διαφορετικότητα.
Στο πλαίσιο της ημερίδας, ο κ. Κατσάρας Κωνσταντίνος, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων παιδιών με αναπηρία Ν. Καρδίτσας, και η κα Σακελλαρίου Δήμητρα, Λογοθεραπεύτρια και μέλος του Συλλόγου, πραγματοποίησαν σύντομες ομιλίες. Μια ξεχωριστή βιωματική δράση στην οποία συμμετείχαν αρκετοί μαθητές/τριες του 4ου ΓΕΛ, ήταν η προσπάθεια κίνησης με αναπηρικό αμαξίδιο εν μέσω εμποδίων, καλλιεργώντας την ενσυναίσθηση στους μαθητές/τριες.
Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ των μαθητών των δύο σχολείων ενώ δόθηκε η υπόσχεση η επόμενη συνάντηση να γίνει στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Σοφάδων.
Στην ημερίδα παρευρέθηκε ο Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου μας κ. Κωνσταντίνος Οικονόμου.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.09
Δύση: 18.38
Τελευταίο Τέταρτο
1811
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Νέα Έφεσο τον νεομάρτυρα Ιωάννη από την Κρήτη.
1821
Δύναμη Σουλιωτών αποκόπτει στην θέση Πέντε Πηγάδια (μεταξύ Ιωαννίνων- Άρτας) την εμπροσθοφυλακή του Μουσταφά Πασά.
1904
Ο Θεόδωρος Μόδης, εκ των κυρίων μελών της "Επιτροπής Αμύνης Μοναστηρίου", φονεύεται σε ενέδρα μέσα στην πόλη από κομιτατζήδες.
1918
Ο Ελληνικός Στρατός επιτίθεται κατά των Γερμανο-Βουλγάρων στο Μοναστήρι.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το αεροδρόμιο

Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν.
Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη:
– Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο;
– Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης.
Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο:
– Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο!