Δίωρη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης, με θέμα την υλοποίηση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Αγράφων. Η σύσκεψη έγινε στο γραφείο της Γ.Γ. ΕΣΠΑ κ. Β. Παντελοπούλου, προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΑΠΑ. Παρόντες οι δήμαρχοι Καρδαμπίκης Α, Νάνος Π. και Α. Στεργίου, ο Γ.Γ. του Δήμου Λίμνης Πλαστήρακ. Β. Μπράντζος, στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής κ. Χρ. Κύρκογλου και κ. Μ. Κουτσούρη.
Αξιολογήθηκε θετικά η μέχρι σήμερα πορεία του ΕΑΠΑ στο σύνολό του, καθώς και η καθυστέρηση που υπάρχει στις υποδομές υγείας που έχουν ενταχθεί. Θετική εξέλιξη είναι η περάτωση σχεδιασμού της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης Αγράφων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη εργασιών για τα πρώτα έργα. Τέλος, συμφωνήθηκε η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΑΠΑ να γίνει στο Ανθηρό Αργιθέας.
Την επόμενη μέρα ακολούθησε τεχνική σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι δήμαρχοι, τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ, οι εκπρόσωποι φορέων που συμμετέχουν στην Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΑΠΑ και στηρίζουν την υλοποίηση. Εκεί εξετάστηκε η πρόοδοςγια κάθε έργο και Δήμο ξεχωριστά, οι εκκρεμότητες και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Οι δήμαρχοι έθεσαν το θέμα της αδυναμίας σύνταξης μελετών για τόσα πολλά έργα ταυτόχρονα από τους δήμους, το πρόβλημα της χρηματοδότησης, τον φορέα και την διαδικασία ανάθεσης των μελετών. Πέρα από τα προγραμματισμένα έργα για κάθε Δήμο, υπάρχουν και διαδημοτικά έργα διαπεριφερειακής σημασίας, όπως είναι το δίκτυο των ορειβατικών μονοπατιών, οι οδικοί άξονες, κ.α. Συμφωνήθηκε η σύνταξη ενιαίας μελέτηςγια κάθε έργο και η χρηματοδότηση μέσα από το ΕΑΠΑ. Τέλος συμφωνήθηκε η επόμενη τεχνική αξιολόγηση να γίνει στο τέλος Μαρτίου.
.
|
![]() |
||||||||||||
![]() |
![]() |
Το αεροδρόμιο
Μια ξανθιά πάει με τον αρραβωνιαστικό της να δουν ένα σπίτι που θέλουν να αγοράσουν. Καθώς μελετούν το σπίτι ο αρραβωνιαστικός λέει στον μεσίτη: – Ωραίο το σπίτι και σε καλή τιμή. Αλλά παρατηρώ ότι βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο. Δε θα’ χει πολύ θόρυβο; – Θα έχει, αλλά ύστερα από μια βδομάδα θα τον συνηθίσετε και δεν θα έχετε πρόβλημα, του απαντάει ο μεσίτης. Και η ξανθιά λέει αποκρινόμενη και στους δύο: – Αχ να το πάρουμε αγάπη μου και δεν πειράζει, την πρώτη βδομάδα, μένουμε σε ξενοδοχείο! |
|
Γιατί θέλουμε η πένα μας να γράφει την αλήθεια.
Η δημόσια ενημέρωση είναι καθήκον ενός δημοσιογράφου. Η ομάδα μας έχει ως σκοπό τον ελεύθερο λόγο άνευ κινήτρων. Η πένα μας έχει όνομα!