altΜετά από την επεξεργασία στοιχείων από το ΥΠΑΠΕΝ (βάσει κυρίως Δηλώσεων Συγκομιδής ή Αναλυτικών Δηλώσεων Παραγωγής που υποβάλλουν οι συνεταιρισμοί) προέκυψε ότι οι Περιφερειακές Ενότητες Αττικής, Ζακύνθου, Λάρισας και Καρδίτσας εμφάνιζαν παραγωγή μειωμένη άνω του 30%, ζημιά η οποία υπάγεται στις αποζημιώσεις ΠΣΕΑ για τον περονόσπορο του 2011. 
 
Αυτή η εξέλιξη προέκυψε ύστερα από αίτημα της ΚΕΟΣΟΕ - από τον περασμένο Μάιο - η οποία ζητούσε την επανεξέταση των δεδομένων οινοπαραγωγής και σταφυλικής παραγωγής, νομών που είχαν εξαιρεθεί από τις αποζημιώσεις του περονόσπορού του 2011.
 
Οι νομοί για τους οποίους η ΚΕΟΣΟΕ ζήτησε τη διερεύνηση των στοιχείων, όχι μόνο είχαν φυσική μείωση της οινοπαραγωγής τους, αλλά η μείωση αυτή προέκυπτε και από επίσημα στοιχεία του υπουργείου.
 
Σύμφωνα με όσα κάνει γνωστά η ΚΕΟΣΟΕ, από το Μάιο μέχρι το τέλος Ιουλίου το ΥΠΑΠΕΝ συνεργάστηκε με τις ΔΑΟΚ των νομών Ζακύνθου, Λευκάδας, Ηλείας, Αχαΐας, Λάρισας, Ανατ. Αττικής, Δ. Αττικής και Καρδίτσας, προκειμένου να επεξεργαστούν εκ νέου τα στοιχεία, βάσει κυρίως Δηλώσεων Συγκομιδής ή Αναλυτικών Δηλώσεων Παραγωγής που υποβάλλουν οι συνεταιρισμοί.
 
Από την διερεύνηση προέκυψε ότι οι νομοί Αττικής, Ζακύνθου, Λάρισας, Καρδίτσας εμφάνιζαν παραγωγή μειωμένη άνω του 30%, ζημιά η οποία υπάγεται στις αποζημιώσεις ΠΣΕΑ για τον περονόσπορο του 2011.
 
Στους υπόλοιπους νομούς η ζημιά είναι κατώτερη του 30% (με εξαίρεση τη Λευκάδα, όπου θα συνεχιστεί η διερεύνηση) και συνεπώς οι νομοί Αχαΐας και Ηλείας δεν θα ενταχθούν στις αποζημιώσεις.
 
Τέλος η ΚΕΟΣΟΕ Υπενθυμίζει στους αμπελουργούς ότι οι Δηλώσεις Συγκομιδής και φέτος είναι υποχρεωτικό να υποβληθούν ηλεκτρονικά και ότι είναι ανακριβές αυτό που ανακοινώθηκε σε ιστοσελίδες και στον τύπο ότι η υποβολή τους είναι προαιρετική. Μόνο η υποχρέωση των αμπελουργών που παράγουν οίνο και υποβάλλουν Δηλώσεις Παραγωγής είναι φέτος προαιρετικό να υποβληθούν ηλεκτρονικά. Είναι όμως υποχρεωτικό να υποβληθούν έντυπα στις ΔΑΟΚ, ενώ η ηλεκτρονική υποβολή των Δηλώσεων Συγκομιδής είναι υποχρεωτική.
 
Πηγή agrotypos.gr

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.10
Δύση: 19.39
Σελήνη
11 ημερών
1821
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν τον Επίσκοπο Κισσάμου Μελχισεδέκ Δεσποτάκη και τον διδάσκαλο Καλλίνικο από την Βέροια.
1913
Υπογράφεται στη Θεσσαλονίκη συνθήκη ελληνοσερβικής συμμαχίας.
1919
Ο Κεμάλ φθάνει στην Αμισό του Πόντου και ξεκινά η αγριότερη περίοδος της γενοκτονίας των Ποντίων.
Το I/38 Τάγμα Ευζώνων απελευθερώνει το Οδεμήσιο Μ. Ασίας.
1920
Η XII Μεραρχία (Ξάνθης) απελευθερώνει το Διδυμότειχο.
1945
Οι Ελληνικές αρχές εισέρχονται στα Χανιά και λήγει η κατοχή τους από τους Γερμανούς.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"