altΓια τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι ορίστηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους των αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.
Όπως αναφέρει σε σχετική του δήλωση ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, «έχουν ενημερωθεί όλες σχεδόν οι Συντονιστικές Επιτροπές των αγροτών που βρίσκονται σε κινητοποίηση και έχουν ήδη ανταποκριθεί οι περισσότερες. 
Αναμένουμε και τις υπόλοιπες να ορίσουν τους εκπροσώπους τους», τονίζοντας: «για εμάς ο δρόμος του διαλόγου είναι ανοιχτός».
Εν τω μεταξύ, με την επιστροφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα και πάντως μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, να οριστικοποιηθούν οι βελτιωτικές προτάσεις που θα μπουν από την κυβέρνηση στο τραπέζι του διαλόγου την προσεχή Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου, οπότε και προσδιορίστηκε το ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους των αγροτών. Στην κατεύθυνση αυτή αναμένεται σειρά συσκέψεων του πρωθυπουργού με την επιστροφή του στην Αθήνα.
 
Νέα πανελλαδική συνάντηση την Κυριακή στο μπλόκο της Νίκαιας
Νέα πανελλαδική σύσκεψη συγκαλούν για την Κυριακή οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στις θέσεις τους και να κλιμακώσουν ακόμη περισσότερο τον αγώνα τους, προκειμένου να δικαιωθούν τα αιτήματα τους. Η σύσκεψη θα γίνει και αυτή τη φορά στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας στις 12 το μεσημέρι και από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων καλούνται να συμμετάσχουν σε αυτή εκπρόσωποι μπλόκων από όλη τη χώρα.
 
Παράλληλα, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας συγκαλούν για αύριο στις 4 το απόγευμα σύσκεψη φορέων της Θεσσαλίας στο μπλόκο, για ανταλλαγή απόψεων στο ασφαλιστικό και το φορολογικό που επηρεάζουν άμεσα όλες τις κοινωνικές ομάδες. Από την πλευρά τους, οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών -τα οποία εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά επ αόριστον- περιμένουν την πρόσκληση του πρωθυπουργού για διάλογο. Ωστόσο, μετά τη νέα πανελλαδική συνάντηση που συγκαλείται για την Κυριακή στη Νίκαια δημιουργούνται νέα δεδομένα, καθώς θα πρέπει να γίνει γνωστό και το αποτέλεσμα της εν λόγω συνάντησης προκειμένου να καθοριστεί εν τέλει η συνάντηση με τον πρωθυπουργό.
 
Ανυποχώρητοι στα μπλόκα
Υπό κατάληψη τελεί το κεντρικό κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, πρώην Αγροτική, στα νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, με τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα νομού Χαλκιδικής, να έχουν κλείσει με τρακτέρ την είσοδο, από τις επτά το πρωί έως τις 2.30 μετά το μεσημέρι, όπως τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο συντονιστής του μπλόκου στον κόμβο Μουδανιών Βαγγέλης Μισαηλίδης. Υπενθυμίζεται ότι στον νομό Χαλκιδικής έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα, στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, τη Νέα Καλλικράτεια και τον Πολύγυρο
Την πρόθεσή τους να «πολιορκήσουν» το αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη, γνωστοποίησαν στην αστυνομική διεύθυνση αγρότες και κτηνοτρόφοι των μπλόκων της αερογέφυρας Θέρμης και αυτού που βρίσκεται στη διασταύρωση του κρατικού αερολιμένα. «Ήδη βρίσκομαι σε συζητήσεις με την αστυνομία. Θα πάμε με τα τρακτέρ μας, μέχρι εκεί που θα μας ανακόψουν την πορεία τα ΜΑΤ» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημ. Παπαδάκης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου της Θέρμης. Τονίζεται ότι απόφαση της γενικής συνέλευσης των δύο προαναφερόμενων μπλόκων είναι να εγκατασταθούν στο «Μακεδονία» από τις 16:00 σήμερα και για ένα 24ωρο. Ο κ. Παπαδάκης ξεκαθάρισε δε ότι «θα είναι ανοιχτοί παρακαμπτήριοι δρόμοι, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις πτήσεις τους όσοι το έχουν προγραμματίσει».
 
Το μπλόκο στα πράσινα φανάρια, που έχει στηθεί στη διασταύρωση πριν το «Μακεδονία», δεν θα προχωρήσει σε καμία κινητοποίηση. Το συνηθισμένο πρόγραμμα αποκλεισμού του ακολουθεί σήμερα το μπλόκο στο Δερβένι, που είναι το εξής: 11:00- 15:00 κλειστές οι τρεις λωρίδες και στα δύο ρεύματα. Από τις 15:00 έως τις 18:00 θα δοθεί στην κυκλοφορία μία λωρίδα σε κάθε πλευρά, σύμφωνα με τον συντονιστή Αναστάση Σοϊλεμέζη.
 
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.13
Δύση: 19.35
Πρώτο Τέταρτο
326 π.Χ.
Διάβασις του Υδάσπου ποταμού και μεγαλειώδης νίκη του Μεγάλου Αλεξάνδρου επί του βασιλέως Πώρου των Ινδιών.
1821
Επίθεση του Ελληνικού Στόλου στην Ερεσσό Λέσβου.
Επανάσταση στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.
1866
Οι Κρήτες επαναστάτες ζητούν περισσότερες φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις από την Πύλη.
1920
Το 3/40 Σύνταγμα Ευζώνων απελευθερώνει το Καραγάτς, προάστειο της Αδριανουπόλεως.
1941
Οι Ιταλοί καταλαμβάνουν τις Κυκλάδες, εκτός από τις νήσους Σέριφο, Κέα και Μήλο, τις οποίες κατέλαβαν οι Γερμανοί.
1944
Ισχυρές βουλγαρικές δυνάμεις αναγκάζονται να διακόψουν τις επιχειρήσεις βόρεια της γέφυρας Παπαδών Δράμας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"