Πώς να διαχειριστείτε το στρες στην εγκυμοσύνη

altΗ εγκυμοσύνη είναι συναρπαστική αλλά και αγχωτική. Για να βελτιώσετε, λοιπόν, τη συναισθηματική σας κατάσταση, ορίστε μερικοί τρόποι που μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε το στρες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

*Επανεξετάστε τον τρόπο ζωής σας

Καταγράψτε τα εργασιακά σας καθήκοντα, τις ευθύνες σας στο σπίτι και την οικογένεια και άλλες υποχρεώσεις που έχετε. Έχετε χρόνο για ήπια άσκηση, χαλάρωση, χόμπι και φίλους; Εάν αυτές οι βασικές ανάγκες λείπουν από την καθημερινή σας ζωή, ήρθε η ώρα να μειώσετε τα πράγματα που φέρνουν άγχος στη ζωή σας, για παράδειγμα αναθέτοντας οικιακά καθήκοντα σε άλλα μέλη της οικογένειας . Προγραμματίστε τον χρόνο για τον εαυτό σας, όπως θα κάνατε με μια συνάντηση για δουλειά.
Αυτήν την περίοδο είναι σημαντικό να μειώσετε τα καθήκοντά σας, να κοιμάστε περισσότερο και να έχετε μια ισορροπημένη διατροφή. Βρείτε μια ήπια μορφή γυμναστικής που σας ευχαριστεί και εξασφαλίστε χρόνο για ανάγνωση, σκέψη και προγραμματισμό για τον νέο, απίστευτα σημαντικό ρόλο της μητέρας που σύντομα θα αναλάβετε.

*Μοιραστείτε τα συναισθήματά σας
Διατηρήστε τις γραμμές επικοινωνίας ανοιχτές με αυτούς που αγαπάτε, ειδικά με τον σύντροφό σας και άλλα μέλη της οικογένειας. Αν δεν τους πείτε, δεν θα ξέρουν τι αισθάνεστε και τι θέλετε ή χρειάζεστε. Ούτε θα ξέρουν πώς μπορούν να σας βοηθήσουν καλύτερα.

*Μην πιέζετε τον εαυτό σας
Η περίοδος της εγκυμοσύνης δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να πιέσετε τον εαυτό σας – σωματικά ή ψυχικά. Για παράδειγμα, ζητήστε από τον σύντροφό σας να αναλάβει περισσότερες δουλειές του σπιτιού και από τη μητέρα σας να σας προετοιμάζει μερικά υγιεινά γεύματα.

*Ενημερωθείτε
Μάθετε από αξιόπιστες πηγές όσα περισσότερα μπορείτε όχι μόνο για τις βιολογικές αλλαγές της εγκυμοσύνης αλλά και για τις συναισθηματικές της αλλαγές. Με αυτόν τον τρόπο είναι λιγότερο πιθανό να ανησυχήσετε για ένα σύμπτωμα ή ένα συναίσθημα που έχετε επειδή θα καταλάβετε από πού προέρχεται και, το πιο σημαντικό, ότι είναι απολύτως φυσιολογικό.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "imommy.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.30
Δύση: 17.01
Σελήνη
12 ημερών
1866
Μάχη στους Λάκκους της Κρήτης και πυρπόληση του χωριού από τους Τούρκους.
1868
Ο γηραιός αγωνιστής Δημήτριος Πετροπουλάκης αποβιβάζεται στον Μυλοπόταμο Κρήτης για να ενισχύσει την Επανάσταση στη νήσο.
1895
Στο χωριό Βρύσες Αποκορώνου Κρήτης συγκρούονται οι επαναστάτες της Μεταπολιτευτικής Επιτροπής με τον τουρκικό στρατό.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».